Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar!

Ekonomist Emin Çapa, marketlerde 'tanzim satış' adı altında satılan çürük patates ve soğanları gündeme getirdi.

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar!

Ekonomist Emin Çapa, marketlerde 'tanzim satış' adı altında satılan çürük patates ve soğanları gündeme getirdi.

Emin Çapa marketlerde satılan patates ve soğanların fotoğrafını paylaşarak "İktidar, A101, Migros gibi marketlere sınırlı miktarda, çürük çarık soğan ve patatesleri ucuza sattırıp, enflasyonu düşmüş gibi gösteriyor." yorumunda bulundu.

"Soğanı toprağın üstüne atsan her taraftan soğan fışkıracak memlekette 8,45'ten soğan satılıyor" diyen Çapa, "Bunun sorumlusu iktidar, Mısır'dan çürük çarık soğan getirirken, muhalefete yok "topal ördek", yok "iki koyun güdemezler" diye laf sokuyor. Sen önce patates, soğan işini hallet." dedi.

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar! - Resim : 1

Emin Çapa'nın kişisel sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımlar şöyle;

Biraz önce yarım kilo soğan almaya, küçük manav hizmeti de veren mahalle bakkalımıza gittim. "Satmıyoruz abi" dedi. Niye diye sordum, "8 liradan satmam lazım, millet sanki sorumlusu benmişim gibi azarlıyor". Eve geldim, sevgilimin yorumu, "herkes delirmiş, soğansız yemek mi var?"

Türkiye çıldırmış olmalı. Yok hayır seçim rezaletinden bahsetmiyorum, patates ve soğan rezaletinden bahsediyorum. Bakkalım pahalı diye soğan satmıyor, Şok ve Migros'ta soğan yok. Makro'dan 8.45'ten soğan aldık. SEKİZ LİRA 45 KURUŞ.

Soğanı toprağın üstüne atsan her taraftan soğan fışkıracak memlekette 8,45'ten soğan satılıyor. Bunun sorumlusu iktidar, Mısır'dan çürük çarık soğan getirirken, muhalefete yok "topal ördek", yok "iki koyun güdemezler" diye laf sokuyor. Sen önce patates, soğan işini hallet.

Oradan oraya soğan peşinde koşarken farkettim; iktidar, A101, Migros gibi marketlere sınırlı miktarda, çürük çarık soğan ve patatesleri ucuza sattırıp, enflasyonu düşmüş gibi gösteriyor. Şok'ta kalan patatesi ben çektim, Mısır'dan ithal soğan fotosu @biyadin35 'ten

Domates ve hıyarın fiyatı insanı salatadan soğutur. Fasülye 22.90'dı. Mücevher gibi. Sanki Almanya'dayız, 3,63 euro fasülye

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar! - Resim : 2

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar! - Resim : 3

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar! - Resim : 4

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar! - Resim : 5

Marketlerde tanzim satış tablosu: Çürük patates ve soğanlar! - Resim : 6

Etiketler
Emin Çapa Market Soğan Tanzim satış