'AKP borç için ABD'ye gidecek, ekonominin başına flaş isimler gelecek'

AKP yönetiminin kriz içindeki ekonomiden çıkış için yine borç yolunu tercih edecek. Ekonomi yönetimi için ise flaş isimler düşünülüyor.

'AKP borç için ABD'ye gidecek, ekonominin başına flaş isimler gelecek'

Ankara kulislerine yakınlığı ile bilinen Yeniçağ yazarı Ahmet Takan ekonomi için çarpıcı iddialarda bulundu.

Takan'ın iddiasına göre AKP borç için ABD'nin kapısını çalacak, bunun için de S-400'lerde geri adım atacak. Ancak Takan'ın asıl çarpıcı iddiası ise ekonomi yönetimine Ali Babacan gibi bir ismin gelebileceği.

İşte Takan'ın yazısından ilgili bölüm;

Muhalefetin, şu gerçeği asla ıskalamaması ve hiç aklından çıkarmaması lazım; R.Erdoğan hangi seçimden ne sonuç ile çıkarsa çıksın, seçim gecesinin hemen ertesi günü yeni seçimler için hazırlıklarını ve çalışmalarını başlatır. Şimdi de öyle yapacak değil, yapıyor!..

Yakında yeni bir ekonomi paketi açıklayacak. Ben toplumun canını yakacak, Ankara'da bazı çevrelerin iddia ettiği gibi 24 Ocak kararları benzeri acı reçeteler beklemiyorum. Ekonomik kriz yok mu? Var!.. Piyasa da para da yok... Erdoğan'ın ekonomiyi rahatlatması için acilen 30 milyar dolar civarında para bulması lazım. Nereden bulacak? Yurt dışından. İmar affı, vergi barışı... Hazine istediği parayı bulamadı. Nereden bulsun? Vatandaşın cebinde para yok ki borçlarını ödeyebilsin!.. Peki ne olacak?.. Damat Berat Albayrak, herhalde, en kısa zamanda İngiltere ve ABD'yi turlayacak. S-400'ler konusunda size sürpriz gelebilecek (!) gelişmelere hazırlıklı olun. ABD seçim öncesi başlattığı baskıyı arttıracak. Doğu Akdeniz, Suriye, F-35'ler tekrar masaya yatırılacak. Bu arada, Ankara kulislerinde, Berat Albayrak'ın ekonomi yönetiminden alınarak başka bir Bakanlığa kaydırılabileceği konuşuluyor. Yerine geçecek isim olarak, İzmir'de seçim kaybeden Nihat Zeybekçi'nin adı geçiyor. Hatta, Ali Babacan ile Mehmet Şimşek'e "göreve dönün" teklifi yapılabileceği bile iddialar arasında...