Erdoğan: Türkiye IMF defterini kapatmıştır

Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 'IMF'ye gidecek' iddialarına ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin açıklamarı şöyle:

EKONOMİK DALGALANMA

Ekonomide her dönemde AK Parti iktidarlarının nasıl başarı grafikleri çizdiği ortada. Biz göreve geldiğimizde kişibaşı milli gelir neydi, şimdi ne? 11 bin dolara kadar tırmandırdık. Bugün de milletimizin sıkıntılarının başında ekonomi olduğunu biliyoruz. Kur-enflasyon dalgalanması vatandaşlarımızda ciddi sıkıntılara yol açmıştı. Bu dalgalanma Türkiye ekonomik araçların kullanıldığı saldırıya maruz kalmıştır. Ülkemiz bu saldırıyı da kısa sürede etkisiz hale getirmiştir.

Fiyatı dövize bağlı olduğu için fiyatı yükselen doğalgaz ve elektrikte yüzde 10 indirime gittik.Asgari ücrette yaklaşık yüzde 26'lık bir artışa gittik. Yatırımı ve istihdamı teşvik etmeye yönelik daha önce başlattığımız uygulamaları uzattık. Bunların yanında devlet hazinesinin gelir-gider dengesini kuracak çok önemli adımlar attık. İhracatta göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı, şimdi 168 milyar dolara geldik. Bay Kemal sen bunları bilir misin? Kandil'deki terör örgütü ile iş tutanlarla CHP, Saadet ve İYİ Parti iş tutuyor.

IMF

Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle gelirlerimiz bir parça düşüş gösterebilir. Satınalma partisine göre Türkiye bu yıl 13'üncülükten 12'nciliğe çıkarak 1 sıra yükselecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, yerli ve milli duruş sahibi kesimlerle bu desteği görüyoruz. CHP ve onun uyduları kimi partiler aynı onurlu duruşu sergileyemediler. CHP yeniden ülkemizin IMF'ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. CHP zihniyeti, bunlar IMF'e gitti.

Türkiye IMF defterini kapatmıştır ve bir daha açmayacaktır.

Cumhur İttifakı'nı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Cumhur İttifakı pazara kadar olsun diyoruz. Türkiye'nin ve Türk milletinin düşmanı herkesle kol kola girmekten çekinmeyen CHP'ye de çok ciddi bir ders verelim. CHP ve aynı kayığa binen diğer partilere gönül veren insanlarımız için üzüntü duyuyorum.

Kandil'deki eli kanlı terör baronları CHP-İYİ Parti ittifakına desteklerini açıklamaktan geri durmuyor. İyi yürekli vatandaşlarımızın buna rıza göstermediğini tahmin ediyoruz. Karşımızdaki muhalefetin vizyonu geçen seçimde soğan, patatese bu seçimde patlıcan bibere umut bağlayacak kadar kısırdır. Biz kendimizi bu partilerin tabanlarınına anlatabilirsek, küçük bir marjinal grup dışında gönüllerini kazanabileceğimize inanıyorum.

Etiketler
Türkiye