57 yıllık dev otobüs firması resmen iflas etti

57 yıl önce kurulan Pamukkale Turizm'den kötü haber geldi. İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, yolcu ulaşımı yapan Pamukkale AŞ'nin iflasına karar verdi.

57 yıllık dev otobüs firması resmen iflas etti

TÜRKİYE'nin en büyük otobüs ulaşım firmalarından Pamukkale Turizm'in konkordato başvurusunu inceleyen İzmir 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceledikten sonra iflas kararı verdi.

DHA'dan Taylan Yıldırım'ın haberine göre Denizli'de 56 yıl önce kurulduktan sonra Türkiye'nin otobüs taşımacılığında öncü firmalardan olan Pamukkale Turizm, geçen Eylül ayında konkordato başvurusunda bulundu. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin çalıştığı firmanın başvurusunu inceleyen İzmir Ticaret Mahkemesi, üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Kararla birlikte, şirketin faaliyetlerinin denetimi için de geçici konkordato komiser heyeti atandı. Bu süreçte internet sitesinden açıklama yapan firma yönetimi, nakit sıkıntısı çekildiğini ifade etmişti. Konkordato sürecinin tamamlanmasından sonra şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceleyen İzmir 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin mali durumuna ilişkin raporları inceledikten sonra iflas kararı verdi.

Etiketler
İzmir Mahkeme Turizm Pamukkale