Binlerce işçiden Tank Palet protestosu

Türkiye'nin dört bir yanından Sakarya'ya gelen Harb-İş üyesi binlerce işçi, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmek istenmesini protesto etti.

Binlerce işçiden Tank Palet protestosu

Türk Harb-İş Sendikası’na üye binlerce işçi, Sakarya’da miting yaparak, Tank Palet olarak bilinen 1’nci Ana Bakım Fabrikası’nın özelleştirilmek istenmesini protesto etti.



Miting için Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle Sakarya’ya gelen binlerce işçi, aileleriyle birlikte Bosna Anıtı önünden mitingin yapılacağı Gar Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Sakarya uyuma, fabrikana sahip çık”, “Tank Palet bizimdir, bizim kalacak”, “Tank Palet kalemiz, kalemizi vermeyiz” sloganları atıldı.


Fabrika peşkeş çekiliyor

Meydanda işçilere seslenen Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozmak, “Burada çok önemli işlere imza atılan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir işyeri özelleştirilerek ocak söndürülmek isteniyor. Verimsiz diyorlar, son 10 yılda üç kez en verimli işyeri seçilmiş burası. Anlaşılıyor ki birilerine pasta armağan edilmek isteniyor. Bize ‘İşçinin kaybı olmayacak’ deniyor, biz işçinin kaybı olmasın diye mücadele etmiyoruz, bu kadar güzel işler yapan bir fabrika birilerine peşkeş çekiliyor, ‘Verin biz yapalım’ diyoruz, bizim kavgamız, mücadelemiz bu” dedi.


Bu yol çıkmaz yol, vazgeçin!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise şunları kaydetti: “Bu özelleştirme değil diyorlar, bu özelleştirme değil de ne, anlayan varsa bana anlatsın. Milli Savunma Bakanı’na konuyu üç kere anlattım. Bu fabrika Bakanlığın emrinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin emrinde kalsın, tek kalemiz o. Özelleştirilen yerlere bakın, SEKA örneği ortada, TEKEL örneği ortada. Biz Altay tankının en güzelini bu fabrikada yaparız. Türkiye’nin her yerinden bu insanlar buraya Sakaryalılarla birlikte şunu haykırmaya geldi: Bu yol çıkmaz bir yol, bu yoldan vazgeçin! Özelleştirmeden vazgeçin! Bu sese kulak verin!”


Mitinge 20’nin üzerinde İYİ Parti milletvekilinin yanı sıra, Türk-İş’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri, çeşitli siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve Sakarya halkı da destek verdi.

Etiketler
Sakarya Tank palet fabrikası Türkiye