Bakan Nebati'nin ABD'de gerçekleştirdiği toplantıda dikkat çeken ayrıntı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, ABD'de katıldığı toplantıda dikkat çeken detay ortaya çıktı.

Bakan Nebati'nin ABD'de gerçekleştirdiği toplantıda dikkat çeken ayrıntı

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası kuruluşların yıllık toplantılarına katılmak üzere ABD'de bulunan Nebati, burada, Türkiye'de devreye alınan uygulamaları ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde Türkiye'nin güçlü yatırım potansiyelini aktardıklarını belirtti.

Nebati’nin “Yatırımcıların, Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti” dediği toplantıyı, 'Nebati’nin yabancı yatırımcılarla buluşması: Başarı mı, başarısızlık mı?' başlıklı yazısıyla köşesine taşıyan Halk TV yazarı Barış Soydan, dikkat çeken ayrıntıyı ortaya çıkardı.

"GÖZÜM BİR YERDEN ISIRIYOR"

"Yabancı yatırımcılarla yapılan toplantının ilk sıralarında oturanları gözüm bir yerden ısırıyor gibi" diyen Soydan, "Evet ya, nasıl da tanıyamadım! En sağda İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, onun yanında Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar… Herhalde Bakan’ın yabancılarla toplantıda yabancılık çekmemesi için en önde oturdular. İster istemez yabancı yatırımcılara arka sıralar kaldı. Fakat bir dakika, İş Bankası Genel Müdürü’nün arkasında da tanıdık bir sima var, Eximbank Genel Müdürü Ali Güney değil mi o?" dedi.

Bakan Nebati'nin ABD'de gerçekleştirdiği toplantıda dikkat çeken ayrıntı - Resim : 1

"Toplantı salonunu inceleyince diğer Türk bankacıları da tanıyorum" diyen Soydan, "Alternatif Bank’ın Genel Müdürü Kaan Gür. Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin…" diye belirtti.

Bakan Nebati'nin ABD'de gerçekleştirdiği toplantıda dikkat çeken ayrıntı - Resim : 2

"TOPLANTI YABANCI YATIRIMCIYLA DEĞİL MİYDİ?"

Soydan, "Ne güzel, Amerika’daki toplantı Türk bankacıların bir araya gelerek hasret gidermesine vesile olmuş. Peki ama bu toplantı yabancı yatırımcılarla buluşma değil miydi? Kalanlar da yabancı yatırımcı demek ki.. Fakat salon pek de kalabalık değil hani" ifadelerine yer verdi.

Etiketler
Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı