Elif Çakır'dan Bakan Nebati'ye: Enflasyon yüzde 80'e değil yüzde 180’e çıksa bile sizler sokağa da çıkarsınız, televizyon kanallarına da

Karar yazarı Elif Çakır, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçen hafta katıldığı televizyon programında enflasyonla ilgili söylediği sözleri değerlendirdi.

Elif Çakır'dan Bakan Nebati'ye: Enflasyon yüzde 80'e değil yüzde 180’e çıksa bile sizler sokağa da çıkarsınız, televizyon kanallarına da

Çakır, 3 Ağustos'ta Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati geçen hafta katıldığı televizyon programında 'sizin ülkede enflasyon çok yüksek' diyen ‘yabancı bakana’ verdiği, “Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz. ‘Sizin ülkede enflasyon çok yüksek’ dedi, ben de ‘doğru’ dedim. Biz bununla mücadele edeceğiz, biz bunu çözeceğiz kararlıyız. ‘Ama bakın, ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10 enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz’ dedim.” yanıtını köşesine taşıdı.

"Bakan Nebati doğru söylüyor. Enflasyonun 10’a yükseldiği ülkelerde kızılca kıyamet kopuyor. Ekonomiden sorumlu bakanlar utancından sokağa çıkmıyor, çıkamıyor." değerlendirmesini yapan Çakır, birçok farklı ülkeden örnekleri sıraladı.

Çakır, yazısını şöyle sürdürdü:

Bir de bizim ülkemize bakın. 20 yıldır aralıksız iktidarda olan AK Parti döneminde hiç mi buna benzer şeyler olmadı. Belki daha fazlası.

Kim istifa etti peki? Kim sorumluluk aldı?

Dolayısıyla Sayın Nebati, enflasyon yüzde 80 değil yüzde 180’e çıksa bile sizler sokağa da çıkarsınız, o televizyon kanalı senin bu televizyon kanalı benim der dolaşırsınız. Karşınızdaki sunuculara gözlerinizin ne kadar parladığını göstermeye çalışırsınız.

Zaten o yabancı bakan da kesinlikle sizi ve ülkemizi kıskanmıştır.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Elif Çakır Kars Enflasyon Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı