Dolarda BDDK etkisi çabuk sönümlendi!

BDDK'nin şirketleri döviz tutmaktan caydırmayı amaçlayan kararının ardından hafta başında gerileyerek üç hafta önceki seviyelerine gerileyen dolar/TL, güne yükselişle başladı.

Dolarda BDDK etkisi çabuk sönümlendi!

GERÇEK GÜNDEM - TL'deki değer kaybını yavaşlatmak için döviz talebini azaltıcı ve yeni TL yatırım araçlarının cazibesini artırıcı adımlar atan ekonomi yönetimi, son olarak cuma günü döviz nakit fazlası bulunan şirketlerin TL kredilere erişimini zorlaştıracak bir karar aldı.

Kararla, 15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketler ise bu varlıkları aktiflerinin ya da satış hasılatının yüzde 10’unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte serbest piyasada dolar 16,70 liradan satılıyor. Aynı saatlerde avronun satış fiyatı ise 17,55 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 16,6400 lira, avronun satış fiyatı ise 17,4310 lira olmuştu.

GÖZLER TCMB'DE

Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplantı özeti, dış ticaret verileri ve haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise İngiltere'de büyüme, Almanya'da perakende satışlar ve işsizlik oranı, Avro Bölgesi'nde işsizlik ve ABD'de kişisel gelirler ve harcamaların takip edileceğini belirtti.

Etiketler
BDDK Dolar Döviz