İddia: İstanbul Havalimanı'na talip olan tek ülke Birleşik Arap Emirlikleri değil

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, İstanbul Havalimanı'nın hisselerine Birleşik Arap Emirlikleri'yle birlikte İspanya ve Çin'in de aralarında yer aldığı birçok coğrafyadan talep olduğunu söyledi.

İddia: İstanbul Havalimanı'na talip olan tek ülke Birleşik Arap Emirlikleri değil

İstanbul Havalimanı'nın kullanıma açılmasıyla birlikte 2019'da tarifeli seferlere kapatılan ve iktidarın alternatif pist olarak kullanmak yerine 'millet bahçesi'ne dönüştürülmesi için 29 Nisan'da ihale düzenlediği Atatürk Havalimanı'yla ilgili tartışmalar sürerken, Sözcü yazarı Çiğdem Toker'den dikkati çeken bir iddia geldi.

Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi ihalesinin 21/b usulüyle hızlıca yapılıp iş makinelerinin apar topar pist kırmaya başlamasının İstanbul Havalimanı'yla bir bağlantısı olmadığı iddiasını aktaran Toker, "Daha doğrusu İstanbul Havalimanı hisselerine talip olduğu konuşulan Abu Dhabi böyle bir ön koşul ileriye sürmemiş" dedi.

'TEMASLAR SÜRÜYORMUŞ'

Ardndan "Dahası var. İstanbul Havalimanı'na talip olan tek ülke Birleşik Arap Emirlikleri de değilmiş. 'İspanya ile Çin'in de aralarında yer aldığı farklı coğrafyalardan' birçok fon ve kuruluş İstanbul Havalimanı ile ilgileniyormuş ve bu yönde temaslar sürüyormuş" ifadesini kullanan Toker, şöyle devam etti:

'İGA'DAN ÇOK DA UZAK OLMAYAN BİR GELECEKTE HİSSE SATIŞ HABERİ ALABİLİRİZ'

"Bu demektir ki İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA'dan çok da uzak olmayan bir gelecekte hisse satış haberi alabiliriz. 2013 yılında beş ortakla yola çıkan İGA, 2019'da Kolin'in; bugünlerde de Mapa ile Limak'ın ayrılmasıyla iki ortaklı (Kalyon ve Cengiz) bir yapıya dönüşecek. Başlangıçta her bir ortağın yüzde 20 payı bulunan İGA'da hisse devirlerinin kesinleşmesi ile Kalyon'un yüzde 55 ile çoğunluk payına sahip olması bekleniyor."

Etiketler
Birleşik Arap Emirlikleri İspanya İstanbul