İbrahim Kahveci: Sabredin hele biraz daha... Daha çekeceğiniz acılar ileride çünkü!

Tarımda ihracatın etkilerini yazan Karar yazarı İbrahim Kahveci, "Satın aldığımız ürünlerin fiyatı arttı ama sattığımız ürünlerin fiyatı öyle artamadı. İşte bu noktada biz de elimizde avucumuzda ne varsa satmak durumunda kaldık." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci: Sabredin hele biraz daha... Daha çekeceğiniz acılar ileride çünkü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 61,14'e yükseldi.

Enflasyon neredeyse her üründe kendini gösterirken sebze ve meyve fiyatlarındaki artış yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamasını imkansız hale getirdi.

Ekonomik krizin etkileri sürerken AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarımda üretiminde Avrupa'da birinciyiz" ifadeleri büyük tartışma yarattı.

Karar yazarı İbrahim Kahveci, ekonomik verileri ve Erdoğan'ın açıklamalarını köşesinde değerlendirdi.

İbrahim Kahveci, "TL değer kaybedecek, mallarımız ucuzlayacak ve ihracatımız artacak... Parola buydu. Şu anda da tam da bu oluyor. Satın aldığımız ürünlerin fiyatı arttı ama sattığımız ürünlerin fiyatı öyle artamadı. İşte bu noktada biz de elimizde avucumuzda ne varsa satmak durumunda kaldık. Kendi ihtiyacımız olan domatesi de satıyoruz, kıvırcığı da satıyoruz. Çünkü artık 1 avro 16 liradan fazla. Eskiden kıvırcığı 1 TL’ye biz alırken, şimdi Avrupalı o kıvırcığı bizden 1 avroya alıyor. Bizim ürünlerimiz bize pahalı ama Avrupalı’ya çok ucuz. Çünkü onların parası değerli... O nedenle pazarlarımız çöktü, fiyatlarımız uçtu. Maaşlara yüzde 30-50 zam yapılırken; ürünlere yüzde 300-500 zamlar geliyor. Yeni modelimiz bu... Sabredin hele biraz daha... Daha çekeceğiniz acılar ileride çünkü. Sabredin sabredin... Evladınızı da bu yokluğa sabrederek mahkum edin... Sabredin!" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci