Alaattin Aktaş'tan Merkez Bankası isyanı: Bunu bileceksin ama gereğini yapmayacaksın

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) toplantı özetine ilişkin değerlendirmede bulundu. PPK özetinde, 'enflasyon' öne çıkarken Aktaş, ''Bunu bileceksin ama gereğini yapmayacaksın'' diyerek tepki gösterdi.

Alaattin Aktaş'tan Merkez Bankası isyanı: Bunu bileceksin ama gereğini yapmayacaksın

GERÇEK GÜNDEM - Enflasyonun son 20 yılın zirvesi olan yüzde 54,44'e yükselmesi ve geçen aylardaki faiz indirimlerinin kur krizini tetiklemesinin ardından TCMB, geçen ay olduğu gibi bu ay da politika faizini yüzde 14'te sabit tutmuştu.

Geçen hafta açıklanan faiz kararının ardından dün yayımlanan Para Politikası Kurulu (PPK), toplantı özetinde 'enflasyon' vurgusu öne çıkarken, akaryakıt, gıda ve enerji fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekildi.

''BUNU BİLECEKSİN AMA GEREĞİNİ YAPMAYACAKSIN''

PPK'nin özetinde 'enflasyon' vurgulanırken, bugünkü köşesinde 'Merkez Bankası enflasyonun hiç olmazsa nedenlerini biliyor' başlıklı bir yazı kaleme alan Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş ise, '' Bunu bileceksin ama gereğini yapmayacaksın'' diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Aktaş, yazısında şu ifadeleri kullandı:

''Merkez Bankası fiyat istikrarını ise “Para politikasının uzun dönemli temel amaçları olan büyüme ve istihdama yönelik, ekonomik birimlerin karar alma süreçlerinde etkili olmayacak ölçüde düşük ve istikrarlı bir enflasyon oranını ifade eder” diye tanımlayıp şöyle devam ediyor:

“Türkiye’de Merkez Bankasının temel amacı, fiyat istikrarını sağlamaktır. Fiyatların istikrarlı olması; fiyatların hiç değişmemesi değil, genel seviyesindeki uzun süren artış (enflasyon) veya düşüş (deflasyon) eğiliminin önlenmesi anlamına gelir. Bu sayede, Türk lirasının satın alım gücü, dolayısıyla bir para birimi olarak güvenilirliği korunur.”

Son cümle şahane değil mi...

“TL’nin satın alım gücünün ve dolayısıyla bir para birimi olarak güvenilirliğinin korunması...”

Bunu bileceksin ama gereğini yapmayacaksın.

Bilmesen neyse de bile bile yapmamak! Tuhaf!

Bu durum nasıl izah edilir ki?''

Aktaş'ın yazısının tamamı şöyle:

Etiketler
Dünya Bankası Merkez Bankası Enflasyon Para Dünya Gazetesi