Türk lirası, Günay Afrika randı seviyesine indi

Türk lirası bu hafta Güney Afrika randına (ZAR) karşı 1 seviyesine inerken, uzun bir dönemdir popüler olan “lira al, rand sat” yatırım stratejisinde tersine dönüş işareti verdi.

Türk lirası, Günay Afrika randı seviyesine indi

Türk lirası/Güney Afrika randı 1 seviyesine geriledi. Böylece TL, Güney Afrika randına eşitlendi. Wall Street bankaları bir dönem Türk lirası/rand paritesinde uzun pozisyon tavsiyesinde bulunuyordu.

Bloomberg’e değerlendirmelerde bulunan TD Securities Stratejisti Izidor Flajsman, “ZAR ve TRY gibi çok yüksek getirili ulaşılabilir başka gelişen ülke para birimleri yok. Ancak TL’nin kuyruk riskleri birçok yatırımcıyı kenarda tutmaya devam edecek” dedi.

GÖZDE POZİSYONDAYDI

Türk lirasında uzun pozisyona karşılık, randda kısa pozisyon açmak ekonomik görünümün Güney Afrika’da bozulduğu, Türkiye’de ise iyileşiyormuş gibi gözüktüğü bir dönemde -2017 yılının başından ortasına kadar geçen süreçte- popüler hale gelmişti.

TAVSİYE EDİLEN BİR YATIRIMDI

Türk lirası AR’da uzun pozisyon açmak Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase and Co.’nun aralarında olduğu Wall Street bankaları tarafından tavsiye edilen bir yatırımdı.

TL'DE ZAYIFLIK ÖNGÖRÜSÜ

Flajsman, “Türkiye’nin para politikasını sürdürülemez olarak görmeye devam ediyoruz ve bu yıl içinde önemli bir lira zayıflığı öngörüyoruz” dedi.

Etiketler
Güney Afrika Türk Lirası