Marketlerle ilgili dikkat çeken iddia: 'Ortada başka dedikodular var'

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, marketlerin bu KDV indiriminden bir hafta önce haberdar olduğunu, o yüzden fiyatları yüzde 20 civarında artırdıklarını, önümüzdeki günlerdeyse indirim yapacaklarını ileri sürdü.

Marketlerle ilgili dikkat çeken iddia: 'Ortada başka dedikodular var'

Hayat pahalılığının her geçen gün daha da arttığı Türkiye'de özellikle elektrik faturaları ve gıda fiyatları vatandaşları isyan ettiriyor.

Tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini açıkladı. Aynı şekilde 'kademeli elektrik' tarifesinde de düzenleme yapılması bekleniyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Cem Küçük'ün bugün yayımlanan yazısının temelini de hayat pahalılığı oluşturuyor.

"Milletin şu an canını sıkan iki olay var. Birincisi yüksek elektrik faturaları. İkincisi gıda fiyatları... Yani hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon. Zaten bu iki sorun gitti mi, sorun kalmıyor" diyen Küçük, ardından şunları kaydetti:

"Hükûmet zincir marketleri ve tedarik zincirini ciddi şekilde kontrol etmeli. Yıllık maliyetler belli. Hadi yüksek enerji faturalarından şikâyetçiler tamam. Ama onun üzerinden de fazla zam yapanlar var. Hükûmet o bakımdan bu işin kontrolünü sıkı yapmalı.

'ORTADA BAŞKA DEDİKODULAR VAR'

Herkes elini taşın altına koymalı. Yüzde 7’ye ilaveten, marketler de yüzde 7 indirse millet rahatlar. Marketlerin iyi niyetini şimdi göreceğiz. Ancak ortada başka dedikodular da var. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Yücel Koç dün şöyle bir tweet attı:

'Dün 38,9 lira olan yumurta, bugün öğleden sonra 45,9 liraya çıkarılmış. Üstelik beş zincir marketin tamamında aynı fiyat.'

'ANLAMI: MARKETLERİN BU KDV İNDİRİMİNDEN 1 HAFTA ÖNCE HABERİ VARMIŞ'

Anlamı: 'Marketlerin bu KDV indiriminden 1 hafta önce haberi varmış. O yüzden fiyatları yüzde 20 civarında artırmışlar. Şimdi bu indirimle güya fiyatları aşağı çekecekler...'

'BEN 'MARKETLER BÖYLE ŞEYLER YAPMAZ' DİYEMEM'

Hükûmet elinde güçlü enstrümanları olan bir yapıdır. Geriye dönük kontrolle bu doğru mu, değil mi kontrol etmeli. Doğruysa gereğini hukuken yapmalı.
Ben marketler böyle şeyler yapmaz diyemem. Türk siyasi tarihinde özellikle 1970’lerde ve hatta 80’lerde stokçulukla ilgili çok örnek vardır. Sadece market değil bütün sektörlerde kötü niyetliler olabilir. Bunu ortaya çıkaracak olan hükûmettir."

Etiketler
Cem Küçük Market Türkiye