Mehmet Tezkan: İddia ediyorum, Bakan Nebati de bilmiyor

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Bakan Nebati'nin Londra'da yatırımcılara ‘Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini’ söylediği iddialarını değerlendirdi.

Mehmet Tezkan: İddia ediyorum, Bakan Nebati de bilmiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Londra’da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Bllomberg, Nebati'nin yatırımcılara, "Türkiye’deki enflasyon yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseliyor" dediğini iddia etti. Haber, medyada geniş yankı buldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Bakan Nebati'nin böyle bir açıklaması olmadığını açıkladı.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü "Bakan Nebati dedi mi demedi mi?" başlıklı yazısında Nebati'nin söylediği iddia edilen sözleri kaleme aldı.

"FIRILDAK GÖZLERLE BAZI ŞEYLERİN ÜZERİNİ ÖRTMEK İÇİN UĞRAŞTI"

Tezkan, Bakan Nebati'ye değil Bloomberg'e inanacağını söyledi. Tezkan, "Bize bir tek gün doğruyu söylemedi. Fırıldak sözlerle bazı şeylerin üzerini örtmek için uğraştı. 20 Aralık akşamı insanlar şakır şakır dolar sattı dedi. Doğru çıkmadı. Devlet bu işe karışmadı, beş kuruş çıkmadı dedi. Merkez Bankası’nın iki günde rezervinin yedi milyar dolar eksildiği ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Tezkan, şunları yazdı:

Bir süre önce Cumhurbaşkanı partisinin milletvekillerine seslenirken ‘nass ve nass’ diye bağırmıştı… Hani demişti ya; ‘nass ortada olduğuna göre sana, bana ne oluyor?’ Hatırladınız mı? ‘Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman alarak nasslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim’ de demişti. Acaba Nebati Bakan ‘kültürel olarak anlayamayacağınız sebepten’ derken bu sözlere mi dikkate aldı? Değildir ya… Dinimiz nedeniyle enflasyonla yaşamak zorundayız dememiştir. Enflasyon demek yoksulluk demek. Enflasyon demek emeğiyle para kazanan insanların ezilmesi demek. Enflasyon demek milyonlarca insanın yarı aç yatağa girmesi demek.

"İDDİA EDİYORUM BAKAN NEBATİ DE BİLMİYOR"

Tezkan, yazısını şu sözlerle sonlandırdı:

Merak ettiğim; Bakan Nebati Türk modelini nasıl anlattı? Türk modeli deyip duruyorlar ya vallahi bilmiyorum. Ekranlara çıkıp Türk modelini övenler de bilmiyor. İddia ediyorum, Bakan Nebati de bilmiyor. Çünkü böyle bir model yok. Türk modeli palavra, büyük bir yalan, algı operasyonu. Hayır diyen çıkıp ne olduğunu anlatsın. Türk modeli tanımı bile Bakan’ın kültürel fark anlayamazsınız dediğini teyit ediyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Halk TV Enflasyon Londra Türkiye