'Almanya’da da sıkıntı var ama Türkiye gibi değil'

Almanya’da yaşayan ve Türkiye'yi ziyarete gelen vatandaş Avrupa ülkeleri ile Türkiye’yi karşılaştıranlara yanıt verdi.

GERÇEK GÜNDEM - MUHABİR: FIRAT FISTIK - KAMERA: SEDAT ELBASAN/

Türkiye’ye ziyarete gelen fakat Almanya’da yaşayan bir vatandaş, Avrupa ülkeleri ile Türkiye’yi karşılaştıranlara yanıt verdi, “Pandeminin getirdiği sıkıntı Almanya’da da var ama Türkiye gibi değil. Tabii ki genel bir sıkıntı var ama Türkiye’deki sıkıntı pandemi ile alakalı değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri Türkiye’deki ekonomik durumla Avrupa’daki ekonomik durumu sürekli olarak karşılaştırarak Türkiye’nin iyi durumda olduğunu iddia ediyorlar.

İstanbul’a tatile gelen fakat Almanya’da yaşayan biri durumun aksini söylüyor, “4 bin 250 TL belki iyi bir zam gibi duruyor. Bana göre ne zaman iyi bir zam olur? Eğer şartlar bu şekilde devam ederse, Euro ve Dolar’da artış olmazsa 4 bin 250 TL iyi bir ücretti” diyor.

Durum böyle devam ederse bu paranın hiçbir değerinin kalmayacağını söyleyen vatandaş, “Üç ay böyle devam ederse 4 bin 250 TL de erir gider, yine hiçbir anlamı kalmaz. Durum da onu gösteriyor. Bence şu an yapılan müdahaleler tamamen yanlış. Pandeminin getirdiği bir sıkıntı Almanya’da da var ama hissedilir oranı Türkiye gibi değil. Tabii ki genel bir sıkıntı var ama Türkiye’deki sıkıntı pandemi ile alakalı değil” görüşünde.

"ALMANYA'DA NORMAL BİR DAİRE 700-800 EURO"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Türkiye ile Almanya’yı karşılaştırarak söylediği “Türkiye’de şehir merkezlerinde 1261 TL’ye kiralık ev bulunabilir” sözlerine ise Almanya’da yaşayan Türk vatandaş şunları söylüyor: “1261 liraya şehir merkezinden ev kiralayabilir misiniz, bilmiyorum. Ben zannetmiyorum olacağını. Belki bir oda olur. Bin 700 Euro’luk kira yok Almanya’da. Vardır tabii ki de villada yaşarsınız 5 bin, 10 bin Euro verirsiniz. Ama normal bir daire 700-800 Euro. TL’ye vurduğunuz zaman çok gelebilir ama aldığınız maaşa göre fazla değil. O yüzden o kıyas doğru değil.”

Etiketler
Almanya Türkiye