Ekonomi yazarı Aktaş: 'Sanki faizle ilgili kararı Merkez Bankası veriyor'

Dünya yazarı Alaattin Aktaş, 16 Aralık'ta yapılacak Merkez Bankası Para Politikası toplantısında politika faizlerinin önceki aylarda olduğu gibi tekrar düşürülebileceğini söyledi.

Ekonomi yazarı Aktaş: 'Sanki faizle ilgili kararı Merkez Bankası veriyor'

Aktaş, bugünkü yazısında, "Merkez Bankası politika faizini düşürmeye devam edecek. Bakmayın yabancı yatırımcılarla yapılan toplantıda Merkez Bankası Başkanı’nın “Faiz indirimi yapılmama olasılığı arttı” şeklindeki söylemine. Gerçi yalanlanmamış olsa da bu bilginin doğru olup olmadığı da meçhul." değerlendirmesini yaptı.

Aktaş, yazısını şöyle sürdürdü:

"Hem zaten Merkez Bankası Başkanı böyle söylemiş olsa bile bunun ne önemi var ki! Sanki faizle ilgili kararı Merkez Bankası veriyor...

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan fikir değiştirmediği sürece politika faizi bu ay da aşağı çekilecek. Faiz muhtemelen yüzde 14’e indirilecek.

Diğer yandan da gerek güvensizliğin giderek artacak olması, gerekse Hazine’nin daha fazla kaynağa ihtiyaç duyması yüzünden borçlanma maliyeti artış gösterecek.

Bunun sonucunda da Merkez Bankası’nın fonlama maliye aşağı giderken Hazine’nin borçlanma faizi artacak ve şu an için iki oran arasında 7.70 puan düzeyinde oluşan fark daha da açılacak."

Etiketler
Dünya Bankası Merkez Bankası Faiz Para