Adidas, Metaverse dünyasına giriyor

Dünyaca ünlü spor giyim markası Adidas, Bored Ape Yacht Club ile iş birliği yaparak Metaverse dünyasının kapısını açtı.

Adidas, Metaverse dünyasına giriyor

Pek çok ünlü firmanın ardından Adidas da kendi metaverse çalışmalarına başladığını açıkladı. Ayrıca bir de NFT piyasaya sürdü.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, NFT dünyasının önemli üç yıldız sanatçısı, Adidas Metaverse projesine destek olmak için bir araya geldi. Adidas, bu NFT sanatçılarından Bored Ape Yatch Club‘ın NFT’lerinden birini Twitter profil fotoğrafı olarak belirledi. Yine Twitter üzerinden paylaşım yapan Adidas, kısa bir video ile Metaverse dünyasının ilk duyurusunu yapmış oldu.

Adidas şimdilik Bored Ape Yacht Club platformu üzerinden Indigo Herz NFT ürününü duyurmakla yetindi. Firma NFT koleksiyonlarının metaverse projesinde önemli bir aşama olacağını düşünüyor. Ethereum ağında erişime açılan Adidas NFT ürünü yanında firmanın Confirmed uygulamasını da indirilmesi tavsiye ediliyor.

Hatırlanacağı üzere Facebook’un ismini Meta olarak değiştirmesi sonrası Adidas’ın da aldığı NFT ve işbirlikleri Metaverse adını yaygınlaştırıyor. Kendisine ait ekosistemi olan Metaverse’ün daha fazla kullanıcıya erişememesi için bir engel olmazken, bugünün kriptoparaları, yarının metaverse dünyasının para birimleri olacak gözüküyor.

Etiketler
Para