Erdoğan, 'Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz' diyerek asgari ücret sorusunu yanıtladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Haber muhabirinin sorduğu asgari ücret sorusuna, 'Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz' diyerek güldü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a yapacağı 2 günlük ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, asgari ücretle ilgili soruya "Beni köşeye sıkıştırıyorsunuz" diyerek şöyle yanıt verdi:

"Biliyorsunuz sayın bakan yarın ve perşembe günü görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir bunları görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygun, en ideal olanını; gerek brüt gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu kararla birlikte, sadece işçinin değil işverenin de memnun olması lazım.

Hep söylüyoruz, yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme... Bizim burada hem işçinin emeğine işverenin de bu noktadaki yatırım gücüne ihtiyacımız var. Bu iki gücün ayakta durması bizim için büyük önem arz ediyor."

"STOKÇULUK YAPANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER"

Erdoğan ayrıca her alanda stokçuluk yapıldığını belirterek “Şu anki cezai müeyyide çok düşük. Mehmet (Muş) Beye söyledim, hazırlıklarınızı yapın bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecekler. Çünkü vatandaşımıza hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz Buyur yoluna devam et diyemeyiz." diye konuştu.

Etiketler
Asgari Ücret Ordu