CHP'li Öztrak'tan çarpıcı yorum: Birileri iki saat içinde 'deveyi hamuduyla götürdü'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası dolar/TL kurunda yaşanan yükselişi "Birileri iki saat içinde deveyi hamuduyla götürdü" diye yorumladı.

CHP'li Öztrak'tan çarpıcı yorum: Birileri iki saat içinde 'deveyi hamuduyla götürdü'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararını ve beraberinde döviz kurlarında yaşanan yükselişi değerlendirdi.

Kişisel Twitter hesabında dolar/TL kuruna ait grafiği paylaşan Öztrak, "Dolar kurundaki şu hareket sadece iki saat içinde oldu. 10,80'lerden, 10,40'lara ve faiz kararının ardından 10,90'lara. Birileri iki saat içinde 'deveyi hamuduyla götürdü" dedi.

'TÜRK LİRASI TARİHİMİZİN HİÇBİR DÖNEMİNDE BU KADAR SAHİPSİZ OLMADI'

Öztrak, kararın beş dakika gecikmeli açıklanmasını da 'skandal' olarak niteledi. "Türk Lirası tarihimizin hiçbir döneminde bu kadar sahipsiz ve savunmasız olmadı" ifadesini kullandı.

CHP'li Öztrak'tan çarpıcı yorum: Birileri iki saat içinde 'deveyi hamuduyla götürdü' - Resim : 1

DOLAR/TL'DE DAKİKALAR İÇİNDE REKOR GELDİ

Faiz indirimi kararının ardından dolar/TL kuru sert yükseldi. Karar öncesi 10.57 seviyelerinde seyreden kur, saniyeler içinde 10.74'e fırladı. Kur, kararın üzerinden 10 dakika bile geçmeden tarihi zirvesini 10.97'yle yeniledi. Euro/TL de 11.95 seviyesinden 12.40'ı aştı.

Etiketler
Faik Öztrak Faiz Merkez Bankası