Dolar 11'e koşuyor! Tarihi zirve bir kez daha yenilendi

Dolar/TL kurundaki yükseliş Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı vereceği beklentisiyle sürüyor.

Dolar 11'e koşuyor! Tarihi zirve bir kez daha yenilendi

Dolar kuru haftanın ikinci işlem gününe de yükselişle başladı.

Hafta sonu sığ piyasada ABD enflasyonunun beklentiyi aşmasıyla 10 TL bandını kıran dolar/TL, 16 Kasım sabahı yükselişini sürdürerek 10.2160 ile yeni tarihi zirvesine ulaştı. Dolar saat 14.30 itibarıyla 10,25 lira seviyesinde seyrediyor.

Euro da 11.66'yi aştı. Gram altın fiyatı 617 TL'yi gördü.

BİRÇOK SEKTÖRDE TİCARET DURMA NOKTASINDA

Dolardaki kontrolsüz tırmanış birçok sektörde ticaretin durma noktasına gelmesine yol açtı. Farklı sektörlerden vadeli satışların durdurulduğu haberleri geliyor. Özellikle ithal girdi kullanan üreticiler doların nereye gideceğini ve ona bağlı olarak maliyetlerinin hangi noktaya çıkacağını bilmedikleri için vadeli satış yapmıyorlar.

SİPARİŞLER İPTAL EDİLİYOR

İnşaatta taşyünü, alçı gibi malzemelerin üreticilerinin daha önce verilmiş siparişleri iptal ederek paraları alıcılara iade ettiği belirtildi.

T24’e bilgi veren bir kaynak, “Dört bin liralık malzemeyi satmak istemeyen esnaf bile var. Çünkü o bile korkuyor, satarsam geri yerine koyamam diye” dedi.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir fabrikanın yöneticisi de, kurun nerede duracağını öngöremediklerini, bu koşullarda vadeli satış yapmanın zarara yol açabileceğini, bu nedenle satışları durdurduklarını belirtti.

Etiketler
Faiz Merkez Bankası