TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç'tan asgari ücret tahmini

TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç'a göre, asgari ücrete 2016 yılındaki gibi yüklü bir zam yapılabilir.

TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç'tan asgari ücret tahmini

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada asgari ücrete yüklü bir zam yapılacağını düşündüğünü söyledi.

Zammın enflasyona birtakım etkilerinin de olacağını dile getiren Altınsaraç, "Ben yüklü bir asgari ücret zammı yapılacağını düşünüyorum. 2016 yılındaki gibi yüzde 25 civarında olacağını düşünüyorum. Belki daha bile fazla olabilir" ifadesini kullandı.

2016 yılında asgari ücret, yaklaşık yüzde 30 zamla net 1300, brüt 1645 liraya yükseltilmişti.

'ŞİRKETLER KENDİLERİNİ BUNA GÖRE AYARLIYOR'

Altınsaraç, "Asgari ücret zammı belli olmadan speküle etmek doğru değil. Fakat, asgari ücret zammı piyasada çok konuşuluyor ve şirketler kendilerini buna göre ayarlıyor” diye konuştu.

ZAMLARIN GÖLGESİNDE ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Asgari ücretle ilgili görüşmeler, doğalgaz, elektrik gibi kalemlerde yapılan zamların gölgesinde aralık ayında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ağustos 2020'de açıkladığı 'doğalgaz müjdesinin' üzerinden geçen süre zarfında, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza toplam 35 kez zam yapıldı. Yalnızca elektrikte, 2018'den bu yana faturalar yüzde 122 civarında zamlandı.

Yoksulluk sınırı, DİSK ve TÜRK-İş'in verilerine göre 10 bin liranın üzerine çıktı. Uzmanlar, asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından az olmaması gerektiği konusunda hemfikir.

Etiketler
Asgari Ücret TÜSİAD