Dolar neden yükseliyor? Levent Gültekin Halk TV'de anlattı

Gazeteci - Yazar Levent Gültekin, Berat Albayrak'ın istifasının ardından düşeşe geçen dolar ve euronun neden yükseldiğini anlattı

GERÇEK GÜNDEM - Gazeteci - Yazar Levent Gültekin, Halk TV'de Murat Sabuncu ile birlikte yaptıkları "İki Yorum" programda Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasının ardından düşeşe geçen dolar ve euronun neden yükseldiğini anlattı.

Levent Gültekin'ın Halk TV'de dövizin yükselmesine ilişkin yaptığı yorum şöyle:

"Erdoğan'ın dünkü (22 Kasım pazar) konuşmasından sonra döviz bugün yüzde 3,5 değer kazandı. TL yeniden devasa faiz artışına rağmen yüzde 3,5'luk değer kaybına uğradı.

"ERDOĞAN REJİMİNİN TÜRKİYE'YE YILLIK MALİYETİ 30-40 MİLYAR DOLAR"

Buradan biz şunu anlıyoruz; Erdoğan'ın siyaset anlayışı, yönetme biçimi, bu tek adam rejiminin Türkiye'ye maliyeti yıllık 30-40 milyar dolar civarında.

Sırf Cumhur İttifakı meselesi... Şu anda ülkeye nasıl bir zarar veriyor? Osman Kavala'dan bahsedildi, Selahattin Demirtaş'tan bahsedildi, 'biraz hukuka dönelim' dendi.

Piyasalarda "Bunlar galiba makas değişikliğine gidiyorlar" algısı üzerine bir rahatlama oluşmuştu... Erdoğan kendi manevrasını yapıp, yeniden Cumhur İttifakı vurgusu yapıp... Bülent Arınç'la da fitne - fesat yaparak yaptığı ana kadar...

Erdoğan'ın tek adam aşkı, ülkeyi hukuksuz, demokrasiden yoksun. Bütünüyle otoriter bir yönetimde yönetme aşkının ülkeye korkunç bir maliyeti var. İnsan maliyeti ve nesillerin heba olmasını söylemiyorum zaten...

Yurada 3 yıl önce iflasını konuştuğumuz, Avrupa Birliği kapısında diz çöken Yunanistan bile, geçtiğimiz ay dış borcu eksi faizle borçlanmaya başlamışken... Türkiye her borçlandığı paraya yüzde 6-7 döviz üzerinden faiz ödüyorsa bu Erdoğan iktidarının Türkiye'ye maliyetidir! Bu iktidar anlayışının!"

Etiketler
Halk TV Berat Albayrak Levent Gültekin