Mevduat Faiz Oranları Yükselmeye Devam Ediyor

Mevduat faiz oranları 2020 yılında yükselmeye devam ediyor. Mevduat hesaplama ile bankaların mevduat oranlarını sizler için hazırladık.

Mevduat Faiz Oranları Yükselmeye Devam Ediyor

Ekonomide yaşanan dalgalı hareketler nedeni ve birden yükselen kur baskısı sonrasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan kararlar ile mevduat faiz oranları yükseldi. Bankada TL cinsinden parası bulunan kişileri sevindirecek haber gelirken, hükümet doların artışını önleyecek tedbirleri almaya devam ediyor. Peki birikmiş paramızı mevduat faizine yatırarak ne kadar kazanç elde edebiliriz, bankaların mevduat faiz oranları ne durumda?

Mevduat Faizi Hesaplama

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halbank, Yapı Kredi, Fibabanka, Akbank gibi bankaların mevduat faiz oranlarında yükselme yaşandı. Bu bankalardan siz de internet bankacılığı veya mobil bankacılığı kullanarak hemen mevduat hesabı açabilir ve yatırımlarınızı anında mevduat faizine çevirebilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde faiz oranları yüzde 8 seviyelerinde seyrederken, şu anda güncel mevduat faiz oranları %10 seviyelerinde olduğu görülmekte. Mevduat hesabına yatırılan para ve vadenin değişmesi durumunda faiz oranları da değişmektedir. Aşağıda yer alan bankaların güncel mevduat faiz oranları, 100 bin TL – 32 günlük mevduat faizi hesaplama sonucuna göre paylaşılmıştır. İşte mevduat faiz oranları 2020 karşılaştırması:

  • Burgan Bank faiz kazancı: %10,00
  • İNG Bank faiz kazancı: %9,00
  • Ziraat Bankası faiz kazancı: %8,00
  • Vakıfbank faiz kazancı: %9,50
  • Akbank faiz kazancı: %7,50
  • Halkbank faiz kazancı: %9,75
  • Fibabanka faiz kazancı: % 9,00
  • Yapı Kredi faiz kazancı: %7,75
  • Garanti Bankası faiz kazancı: %5,50

32 Günlük Mevduat Kazancı Nedir?

Bankaların mevduat hesaplarına 32 günlük olarak paranızı yatırarak faiz kazancı elde edebilirsiniz. Aşağıda birkaç örnek hazırladık, siz de mevduat hesaplamasını aşağıda bulunan siteden gerçekleştirerek hemen faiz hesaplamasını yapabilir ve tüm bankaları karşılaştırabilirsiniz.

  • 10 Bin TL 32 Günlük Mevduat Kazancı: 75 TL (%10 – Fibabanka)
  • 25 Bin TL 32 Günlük Mevduat Kazancı: 182 TL (%9,75 – Halkbank)
  • 100 Bin TL 32 Günlük Mevduat Kazancı: 708 TL (%9,00 – İNG)

Bankaları karşılaştırmak için siz de kredi bankalar sitesinde mevduat hesaplama aracını kullanabilir ve tüm bankaların mevduat faiz oranlarını hemen karşılaştırabilirsiniz.

Mevduat Faizlerinde Yükseliş Olacak Mı?

Son zamanlarda özellikle altın ve döviz fiyatlarının ani yükselişi ile birlikte birçok kişi yatırımlarını bu yönde gerçekleştirdi. Döviz ve altın fiyatları ani bir yükseliş yaptıktan sonra yerinde saymaya başladı ve hangi yöne gideceği de henüz belli değil. Hükümet doların ani yükselişini durduracak çözümler ararken yeni önlemler de bir bir açıklanıyor. Dolar ve altının ani yükselişinden çekinen ve bu yönde parasını değerlendirmeye çekinen kişiler ise bankaların mevduat hesapları ile günlük veya belirli bir vadede parasını değerlendirebiliyor.

Mevduat Nedir?

Mevduat hesabı, Türkiye’de hizmet veren bankalara sizin belirlediğiniz vade ya da ihbar süresi ile bitiminde çekilmek üzere yatırılan paradır. Türkiye’de TL veya farklı para birimlerinden mevduat hesapları bulunurken, en çok tercih edilen Türk Lirası mevduat hesabıdır.

E-Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Daha öncelerde mevduat hesapları bankaların şubelerine giderek açılabiliyordu. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte banka şubesine gitmeden pek çok işlem internet bankacılığı ve mobil bankacılıktan yapılabiliyor. Bu işlemlerden birisi de e-vadeli mevduat hesabı açma; bankanızın internet şubesine giriş yaptıktan sonra Hesaplar – Yeni Hesap Aç – Mevduat hesabı adımlarını takip ederek hemen e-vadeli mevduat hesabınızı açabilirsiniz. Bazı bankalarda yatırım sayfasında e-vadeli hesap açılabiliyorken, bazılarında ise hesaplar sayfasından yeni vadeli hesap açılabiliyor. Vadeli mevduat hesaplarının açılış ve kapanışı ücretsiz olduğunu da belirtelim.

Mevduat Hesabı Otomatik Yenileme

Bankanızın internet bankacılığından vadeyi seçerken otomatik seçeneğini seçerek vade bitiminde mevduatın otomatik olarak yenilenmesini tercih edebilirsiniz. Mevduat açılışında bir çok farklı seçenek bulunmaktadır; Örneğin vade bitiminde faizin vadesiz hesabınıza gönderilmesi ve anaparanın otomatik değerlenmesini tercih ederek aylık olarak vade bitiminde kazanılan faizin ana hesabınıza yatmasını ve mevduatın devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Mevduat Faizleri Yükselir Mi?

Dolar ve Euro’nun ani yükselişinde geçmiş dönemlerde olduğu gibi mevduat faizlerinin hükümetin aldığı önlemler kapsamında yükselmesi beklenmektedir. Özellikle 2019 yılında %25 seviyelerine yükselen mevduat faizleri, bu yıl yüzde 10 seviyelerinde olduğu görülmektedir.

Mevduat için devlet bankası mı, özel bankalar mı?

Mevduat hesabı için banka seçiminde kararsız kalıyorsanız, öncelikle bankaların mevduat özelliklerini araştırmalı ve karşılaştırmalısınız. Bir bankanın mevduat hesabını seçerken öncelikle mevduat hesabı içeriğini iyi incelemeniz gerekiyor. Bazı bankalarda mevcut görünen faiz oranı “Hoş Geldin Faizi” olarak belirli bir süreye kadar verilebiliyor. Bu süre bitiminde ise faiz oranları oldukça düşük seviyelere çekiliyor, yani bankaların müşterileri bağlaması için yaptığı kampanya olarak söylenebilir. Bankada mevduat hesabı açarken faiz oranının ne zamana kadar geçerli olup olmadığını da öğrenmeniz yararınıza olacaktır. Devlet bankalarında faiz oranları yüzde 8 – 9 seviyelerindeyken; özel bankalarda ise %10 faiz oranı bulunmaktadır. Yani devlet bankaları ile özel bankalar arasında büyük bir mevduat faiz oranı farkı yoktur. Bundan dolayı mevduat hesabını ister özel bankada isterseniz de devlet bankasında açarak paranızı hemen değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Mevduat Hesaplama Nasıl Yapılır?

Mevduat faizi hesaplama yapmak için öncelikle mevduat hesabına ne kadar ve hangi süreyle para yatıracağınızı belirlemeniz gerekir. Kredibankalar hesaplama araçlarını kullanarak siz de vade sayısı ve mevduat miktarını seçerek hemen hesaplama yapabilirsiniz. Henüz bir mevduata para yatırmadan önce mevduat faizi hesaplama sayfasına giderek faiz oranlarını anlık olarak karşılaştırabilirsiniz.

Kredibankalar.com mevduat faizi ve kredi hesaplama için araştırdığınız tüm bilgileri sizler için sunuyor. Bankaların mevduat faiz oranları karşılaştırması, ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi gibi kredi hesaplama araçlarının yanı sıra mevduat hesapları için bankaların hesap özellikleri de sitede yer alıyor. Mevduat için hangi banka tercih edilmeli sorusunun yanıtını siz de Kredibankalar’dan hemen öğrenebilir ve yatırımlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için: https://www.kredibankalar.com/mevduat/mevduat-hesaplama

Etiketler
Faiz