Türkiye AB’nin vergi kaçakçılığı kara listesine 'şimdilik' girmeyecek

Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin Türkiye’ye vergi şeffaflığıyla ilgili gereklilikleri yerine getirme konusunda biraz daha zaman tanınması için ön anlaşmaya vardığı belirtiliyor.

Türkiye AB’nin vergi kaçakçılığı kara listesine 'şimdilik' girmeyecek

Reuters haber ajansının Avrupalı diplomatlara dayandırdığı haberine göre bu adım, Türkiye’nin AB’nin ‘kara listesine’ girmeyeceği anlamına geliyor.

AB’nin 2017 yılında oluşturduğu ‘kara listede’ vergi kaçakçılığını önlemeye odaklı vergi politika ve uygulamalarının olmadığı ülkeler yer alıyor.

Listeye dahil edilmemesi için Türkiye’den de geçen yılın sonu itibariyle gerekli yeni yasaları geçirmesi talep edilmişti. Türkiye’de ilgili yasaların henüz yürürlüğe koyulmamış olmasına rağmen listeye alınmaması eleştirilere neden oluyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, ismini vermeyen bir AB’li bir diplomat Reuters’a açıklamalarda bulunarak, “Teorik olarak Türkiye’nin listeye eklenmesi gerekiyor ancak siyasi nedenlerden dolayı bundan kurtuldu” dedi.

Bir başka AB’li diplomatsa Türkiye’ye gereklilikleri yerine getirmesi için bu yıl sonuna kadar zaman tanındığını söyledi.

AB yetkililerinin bir ön toplantıda aldığı bu kararın, gelecek hafta Brüksel’de toplanacak AB ekonomi ve finans bakanları tarafından onaylaması gerekiyor.

Etiketler
Avrupa Birliği Türkiye Vergi