Emeklilerden 'zam' tepkisi! ' Trajikomik rakamlar'

Emekli sendikaları pek çok kentte emekli maaşlarını protesto etti.

Emeklilerden 'zam' tepkisi! ' Trajikomik rakamlar'

Emekli sendikaları yurdun birçok yerinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarını ve 2020 bütçe komisyonunu protesto etmek amacıyla toplandı.

Datça'da Emekli-Sen Datça Şubesi tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eyleme, CHP Datça İlçe Başkanı Aytaç Kurt ve yaklaşık 30 emekli katıldı. Yapılan açıklamda, 2020 yılı bütçesinin emekliler için yoksulluk bütçesi olduğu belirtidi.

“En az emekli maaşı, asgari ücret düzeyinde olmalı. Emeklilere her yıl için emekli aylıkları tutarında 4 ikramiye verilmeli. Emekliler ve eşleri için şehir içi ulaşım ücretsiz olmalı. Asgari ücret tamamıyla vergi dışı kalmalı” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Kadıköy’de buluşan Tüm Emekliler Sendikası ise TÜİK’in belirlediği emekli maaşlarını protesto etmek amacıyla boş tencerede fatura yaktı.

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Tüm Emekliler Sendikası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Üretim sürecinde farklı sektörlerde emeklerimizle hayatı var ettik. Buna rağmen asgari yaşam standartlarının hep altında yaşadık. İktidarların ekonomik ve siyasal yanlış kararlarının faturalarını yıllarca biz ödedik. Yanlışı iktidarlar yaptı, fedakarlığı bize yaptırdılar. Asgari ücret tespit komisyonları ve toplu iş sözleşme süreçlerinde hep önceden yazılan oyunlar oynandı. Sonuç bizim açımızdan hep hüsran oldu. Gündem emekçi olduğunda hesaplar hep simit üzerinden yapıldı.

Toplumsal olarak gelirden payımıza düşeni hiçbir zaman alamadım. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olduk. Asgari standarlatının altında olan yaşam koşullarımız, açlık sınırının altına düştü.

Katlanılmaz koşullar altında yaşıyoruz. Ve bu durum 2020 bütçesini mecliste getiren iktidarın umrunda bile değil. 13 milyon emekliyi hesaba katmıyorlar. Yaşamsal anlamdaki her şeye çift haneli zamlar yapılırken emekli zammı trajikomik rakamlarla ifade ediliyor."

Etiketler
Sendika