Tüm bankaların kredi kartı başvurusu hakkında bilgi

Tüm bankaların kredi kartı başvurusu Hakkında önemli bilgiler ve kredi kartı başvurusu yapmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli konular.

Tüm bankaların kredi kartı başvurusu hakkında bilgi

UygunKrediler'in bildirdiğine göre Türkiye’de ortalama her kişi 2 farklı bankanın kredi kartını kullanıyor. Ortalama olarak her evde en kolay kredi kartı veren bankalar tarafından sunulan ürünlerden en az bir tane vardır.

Buna rağmen, yaş sınırı nedeniyle ya da kredi borçları yüzünden kredi kartı başvurusu yapamayan da birçok kişi var. Bazı kişiler ise değişen durumuna ve planlarına göre en iyi kredi kartı için elinde bulunanın dışında başla bir bankanın ürününe başvuruyor. Ayrıca, borcunu borç ile döndürmeye çalışanlar da kara listede olanlara kredi kartı veren bankalar üzerinden kredi kartı almaya çalışıyor.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerine göre her ay 100 binin üzerinde kredi başvurusu yapılırken, ilk kez kredi kartı almak istiyorum diyerek başvuru yapanların sayısının ise bu rakamın çok daha üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Kredi kartı başvuruları farklı nedenlerden yapılabiliyor. Ev bütçesini planlamaya çalışan ev hanımlarına kredi kartı veren bankalar eşin ya da bir yakının kefil olmasını kabul edebiliyor. 18 yaşını doldurduktan sonra öğrenciliği devam edenler ilk kez öğrenci kredi kartı veren bankalar üzerinden kart başvurusu yapabiliyor. Emekli maaşı ile ay sonunu getiremeyenler emekliye kredi kartı veren bankalar üzerinden ödemelerini planlamaya çalışıyor.

Ticaretle uğraşanlar ise bireysel harcamaları için kullandıkları kredi kartının yanında ticari kredi kartı veren bankalar üzerinden avantajlı karta erişebiliyor. Cebinde nakit kalmadığında, ödemelerini ötelemek için anında kredi kartı veren bankalar önemli uğrak noktaları oluyor.

Kredi kartı almadan önce size uygun en iyi kredi kartı konusunda araştırma yapmalısınız. Karar sürecinizde yardımcı olabilmek adına aşağıda en uygun kredi kartı veren bankalar ve ürünleri paylaşılmıştır. Bunun öncesinde ise kredi kartı başvurusu yapmadan önce dikkat etmenizi önerdiğimiz konuları paylaşacağız. Not etmek gerekir ki bu yazı bireysel kredi kartı ürünleri ile kısıtlanmıştır. Ticari kredi kartı veren bankalar da aşağıda yer almakla beraber bu konu başka bir yazının konusu olacaktır.

Kredi Kartı Başvurusu Yapmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Konular

En iyi kredi kartı hangisi sorusunun cevabını araştırmadan önce kredi kartının avantaj ve dezavantajları konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Ayrıca kredi kartı kullanımında ve en uygun kredi kartı seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Aşağıda bu iki önemli konu ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları ve Dezavantajları

Kredi kartları özellikle gündelik harcamalarınızı yönetebilmek için kullanışlı olsa da doğru kullanım yapılmadığında riskli yönleri de vardır. Kredi kartı kullanmanın en temel avantajları aşağıdaki gibi özetlenebilir.

  1. Borçlarınızı taksitlendirebilmeniz belki de kredi kartı kullanımının tercih edilmesindeki en önemli faktördür. Üstelik, bazı bankalar borç erteleme seçeneği ile taksitlerinizi üç aya kadar öteleyebilmektedir.
  2. Kredi kartı taşımak, yanınızda nakit bulundurmaktan daha güvenlidir. Cebinizdeki nakit para çalındığında bulunması, bulunsa bile geri iadesi oldukça zor olabilir. Kredi kartında ise, şifreli işlem yapılması ve bu süre içinde bir telefonla kredi kartı iptali sağlanabildiği için daha güvenlidir. Ayrıca bankalar şüpheli işlemler konusunda kendi güvenlik süreçlerini de işletebilmektedir.
  3. Kredi kartından yapılan harcamalar ile harcadıkça puan ya da bonus kazanabilir; kazandığınız puan ve bonusları anlaşmalı işyerlerinde harcayabilirsiniz. Böylece kredi kartı kullanarak indirim hakkı kazanmış olursunuz. Bazı kredi kartı ürünleri ise uçuş mil kazandırarak, havayolu ulaşımınızı bedavaya getirmenizi sağlar.
  4. Yurtdışına çıktığınızda ya da internet üzerinden döviz cinsi işlem yaptığınızda, belli bir faiz oranı ile de olsa kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Bu işlem banka transferi yapmaktan hem daha hızlı hem de daha güvenli olabilmektedir.
  5. Kredi kartı ürünlerinin çoğu günlük finansmanınız için gerekli nakit avansı belli bir faiz karşılığında vermektedir. Aldığınız borcu ise taksitlendirerek ödeme imkanını da size sunmaktadır.
  6. Kredi kartı kullanımı ve borçların düzenli ödenmesi kredi notu sorgulama sonucunda öğrendiğiniz puanınızı arttırarak, risk değerinizi düşürecektir.

Kredi kartı kullanmanın dezavantajları, kredi kartı borcunuzun ödemelerinde sorun yaşandığında karşınıza çıkmaktadır. Dezavantajlar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. Dönem borcunuzun tamamını ödeyemediğiniz her durumda beli bir faiz oranı ile ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Ayrıca sunulan nakit avans gibi hizmetler için de faiz ödemeyi kabul edersiniz.
  2. Kart ödemelerinizi düzenli olarak yapamazsanız kredi notunu öğrenme sonucunda düşük puanlarla karşılaşırsınız.
  3. Kredi kartları üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri oldukça yaygındır. Kredi kartı bilgilerinizi isteyen telefon, e-posta gibi mesajlara itibar etmemelisiniz.
  4. Bazı kredi kartları, ne kadar kullandığınızdan bağımsız olarak yıllık kullanım ücret almaktadır. Yine de yıllık aidat almayan kartlar da vardır.

Kredi Kartı Kullanımında ve Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Birçok insan kredi kartının yanlış kullanılması nedeniyle mağdur olabilmektedir. Bu noktada, kredi kartı başvurusu yapmadan önce kredi kartı kullanımında dikkat etmeniz gereken noktaları aşağıda sizin için derledik.

Kredi Notu Öğrenme

Kredi notu, kredi kartı başvurusu değerlendirilirken de karşımıza çıkmaktadır. Bankalar kredi notu sorgulama ekranından durumunuzu kontrol ederek başvurunuzu değerlendirir. Kredi kartı başvurunuzun olumsuz sonuçlanması, diğer kredi ya da kredi kartı başvurularınızı da olumsuz etkileyebileceği için, öncelikle kendiniz kredi notu öğrenme işlemi yapın. Findeks kredi notu öğrenme sonucunda düşük bir not ile karşılaşırsanız, başvuru yapmadan önce kredi notu yükseltme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olun. Bu kadar zamanınız yoksa kara listedekilere kredi kartı veren bankalar konusunu araştırın.

Kredi Kartı Limiti

Kredi kartı limiti bütçenizle orantılı olmasına, ödeyebileceğiniz sınırlar içinde kalmasına dikkat edin. Aksi taktirde ödeyemeyeceğiniz harcamalar yapabilir ve bunları yönetmekte zorlandığınız için yasal takibe düşen milyonlarca kişinin arasına katılabilirsiniz.

Anında Kredi Kartı Veren Bankalar

Acil ihtiyaçlarınızda anında kredi kartı veren bankalar konusunda bilgiye ihtiyacınız olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken, kredi kartı kullanım ücretleridir. Örneğin yıllık aidat ücreti, nakit avans faiz oranı ve gecikme faiz oranları gibi… Acele etmek yerine bunları karşılaştırarak kredi kartı başvurusu yapmalısınız.

Kredi Kartı Ekstresinin Önemi

Bazı durumlarda yapmadığınız harcamaları kredi kartı ekstrenizde bulabilirsiniz. Birçok kişi ekstreyi incelemediği için bu harcamaları kabul etmiş olur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda doğrudan banka ile iletişime geçmeli, şüpheli işlem şikayetinde bulunmalısınız.

Biriken Bonus Puanlar

Kredi kartlarının birçoğunda puan, para, bonus vb. isimlerle harcadıkça birikim yapmanıza olanak sağlayan kredi kartı kampanyaları yapmaktadır. Bu birikimlerinizi bankanın anlaşmalı olduğu işyerlerinde harcayabilirsiniz. Fakat bu puanların harcanması için belli bir süre vardır. Bu süre sonunda puanlarınız boşuna gider. Biriken puanlarınızı indirim olarak kullanın. Bazı bankalar bu puanların transferine de izin verebilmektedir. Böylece aile üyelerinizden biri ile puanları birleştirip daha büyük bir harcama için de kullanabilirsiniz.

Şubesiz Bankacılık Olanakları

Dijitalleşme ile birlikte birçok banka internet ve mobil bankacılık hizmetlerini geliştirmiştir. Bu kanalları kullanmak hem daha hızlı hem de daha avantajlı faiz oranları ile işlem yapmanızı sağlar.

Son Ödeme Tarihlerinizi Kaçırmayın

Kredi kartı borcunuzun son ödeme tarihini kaçırmamaya özen gösterin. Gerekiyorsa otomatik ödeme talimatı verin. Ayrıca, bütçeniz elverdiği ölçüde dönem borcunuzu kapatmaya çalışın. Bu işlemler, kredi notu yükseltme taktikleri arasında yer alır.

Yönetemeyeceğiniz Kadar Çok Kredi Kartınız Olmasın

Borcu borç ile döndürmek ne yazık ki birçoğumuz için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Yine de yönetemeyeceğiniz kadar çok kredi kartınızın olmamasına dikkat edin. Harcamalarınızı bir elden yapmak her zaman sizi daha disiplinli hale getirecektir. Artık kullanmadığınız kredi kartlarını bir an önce kapatın.

Gelir Belgesiz Kredi Kartı Veren Bankalar

Kredi kartı borcunun ödenmemesi riskini almak istemeyen bankalar, başvuru sırasında gelir belgesi istemektedir. Öte yandan, belli koşullar altında ya da belli kesimlere gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar da mevcuttur. Örneğin, öğrenciye kredi kartı veren bankalar öğrenciler için özel ürünler sunmaktadır. Benzer şekilde, düzenli bir geliri olmasa da ev hanımlarına kredi kartı veren bankalar da vardır.

En Uygun Kredi Kartı Seçimi

Bugün her bankanın birden fazla kredi kartı ürünü bulunmaktadır. Her biri farklı özelliklere, farklı kesimlerden insanlar için avantajlı özelliklere sahip olabilmektedir. Yukarıda sayılan tüm noktalara da dikkat ederek harcama alışkanlıklarınıza en uygun kredi kartı seçimini yapmalısınız.

En Uygun Kredi Kartları

Kredi kartı, banka müşterisi olmak için ilk adımlardan biridir. Artık tüm harcamalar kredi kartı üzerinden yapıldığı için, müşterisi olduğunuz banka ile finansal ilişkiniz oldukça kuvvetli olur. Dolayısıyla kredi kartı ürünleri için bankalar arası rekabet de son derece yüksektir. Her bankanın birden fazla kredi kartı seçeneği mevcuttur. Bu da en uygun kredi kartı için seçim yapmayı zorlaştırmaktadır. Seçim yaparken genel olarak aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz.

  • Harcama alışkanlıklarınız ile bankanın sunduğu kampanyalı ürünlerin uyuşup uyuşmadığı,
  • Kredi kartı limitleriniz ile ödeyebileceğiniz tutarın uygun olup olmadığı,
  • Başvuru için gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığınız,
  • En sık kullandığınız işlemlerin, işlem ücretleri ve faiz oranları
  • Yıllık aidat vb. ek ücretler ödemek zorunda olup olmadığınız

Aşağıda, neredeyse tüm bankaların kredi kartı ürünleri ile ilgili uyguladığı ortak koşulları bulabilirsiniz. Kredi kartlarını birbirinden ayıran özellikler ise bir sonraki bölümde özetlenmiştir.

  • Kredi kartı başvurusu için 18 yaşından büyük olmak gerekir.
  • Başvurular kimlik ve gelir belgesi ile yapılmaktadır. Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar da vardır. Bazı bankalar ise başvuru için kefil de isteyebilmektedir.
  • Yıllık kart aidatı alan bankalar, ücrete ek olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na verilmek üzere BSMV de kesmektedir. Aidatsız kredi kartı veren bankalar da vardır.
  • Aksi belirtilmedikçe nakit avans faiz oranı %2 olarak uygulanmaktadır. Buna ek olarak her banka farklı miktarlarda işlem başına nakit çekim ücreti ile işlem ücreti almaktadır.
  • Taksitli nakit avanstan ekstra ücret alınmaz.
  • Limit aşım ve taksitlendirme faiz oranları da aksi belirtilmedikçe %2 olarak uygulanmaktadır.
  • Gecikme faiz oranı aksi belirtilmedikçe %2,4 olarak uygulanmaktadır.
  • Tüm bankalar ek kart ve sanal kart hizmeti vermektedir. Genellikle ek kart ücretleri asıl kartın yarısı kadardır. Sanal kart için ise ekstra aidat talep edilmemektedir.

Aşağıda bankaların en iyi kredi kartı seçenekleri; yıllık aidat ücreti ile verdikleri özel hizmetler özetlenmiştir.

N Kolay ve Aktifbank Kredi Kartları

Aktifbank’ın ürünü olan N Kolay, kredi kartının bazı özelliklerine de sahip banka kartı hizmeti sunmaktadır. Aktifbank’ın kredi kartı ürünler Passolig ve Passo kredi kartlarıdır. Herhangi bir banka kanalı ile nakit çekim sırasında alınan toplam miktar 14 TL sabit ücret ile çekilen paranın %3,95’i kadar alınır.

  • Passolig Kredi Kartı daha çok E-bilet almak isteyen taraftarlar için hizmete sunulmuştur. E-bilet sisteminin yıllık kullanımı için yıllık aidat ücreti 27,36 TL ile 48,50 TL arasında değişmektedir.
  • Passo kredi kartı ise farklı olarak anlaşmalı şehirlerde ulaşım kartı niteliğinde kullanılabilmektedir. Şu an için Bolu, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te kullanılabilmektedir.

Garanti Kredi Kartları

Garanti Bankası 10 farklı kredi kartı seçeneği ile toplam 36 farklı kredi kartı ürünü sunmaktadır. Taksitlendirme için faiz oranı %2,15 olarak belirlenmiştir. Nakit çekim ücreti %3,75 olup, Garanti kanalları üzerinden yapılan işlemlerde 9 TL, diğer banka kanalları üzerinden yapılan işlemlerde 9,10 TL işlem ücreti alınmaktadır.

  • Bonus kartların standard yıllık kart ücreti 124 TL, Gold kartlar 144 TL ve Paltinium kartlar 162 TL’dir. Bu kartların birbirine üstünlüğü ise daha fazla bonus puan kazanabilme imkanıdır.
  • Aynalı ve Şeffaf kartlar için 15 TL kart ücreti alınır.
  • Bonus Flexi ise aidatsız kredi kartı üründür.
  • Bonus Genç, 18-25 yaş arası gençlere sunulan kredi kartıdır. Yıllık aidat alınmaz.
  • Shop&Fly uçuş kredi kartıdır. Harcadıkça mil kazanabilirsiniz.
  • Flexi kart ile ihtiyacınız olan hizmetleri bir kartta buluşturabilirsiniz.

Finansbank Kredi Kartlar

Finansbank’ın 18 farklı kredi kartı bulunmaktadır. Card Finans’ın standard ücreti yıllık 145 TL’dir. 18-25 yaş arası öğrencilere kredi kartı için aylık ücret ilk yıl 13 TL sonraki yıllar ise 35 TL’dir. Bankanın standart olmayan ürünleri için ise aidat ücretleri 225 TL ile 35 TL arasında değişmektedir. Nakit çekim ücreti %3,75 olup standart kartlar için banka kanalı ile yapılan işlemlerde 12 TL başka banka kanalı ile yapılan işlemlerde 14 TL işlem ücreti alınmaktadır. CardFinans Fix için ise bu miktarlar 14 TL ve 16 TL’dir.

  • Emeklilere kredi kartı veren bankalar arasında yer alan Finansbank CardFinans Emekli ile emeklilere özel kampanyalar sunmaktadır.
  • CardFinans Hemşire; hemşire, ebe ve sağlık memurlarının harcamalarına yönelik kampanyalar sunan karttır. Yıllık aidatı yoktur.
  • First BÜMED Boğaziçi Üniversitesi Mezunları için sunulan ürünüdür. Yıllık aidatınızı puan ile ödeyebilirken, harcadıkça BÜMED’e de bağış yapmış olursunuz.
  • First Doctors, yıllık aidat ücreti olmadan doktorlar için özel kampanyalar sunan karttır.
  • CardFinans Fix bankanın aidatsız kredi kartı ürünüdür.

Odeabank Kredi Kartları

Odeabank’ın 6 farklı kredi kartı ve bu kartların da farklı alt ürünleri bulunmaktadır. Bank’0 Kart, Odeabank’ın aidatsız kredi kartı ürünüdür. Bunun dışında kredi kartı yıllık aidat ücretleri 108,5 TL ile 144 TL arasında değişmektedir. Nakit çekim ücreti %3,5 olup banka kanalları ile yapılan işlemlerde 12 TL, diğer banka kanallarıyla yapılan işlemlerde ise 15 TL işlem ücreti alınmaktadır.

Ziraat Bankası Kredi Kartları

Ziraat bankası kredi kartı özellikli banka kartı sunmaktadır. Bankkart ile tek bir kartım isterseniz banka kartı özelliğini isterseniz kredi kartı özelliğini kullanabilirsiniz. Standard kredi kartının yanı sıra Gold ve Platinium çeşitleri de vardır. Ayrıca Genç Bankkart 18-26 yaş arası öğrencilere kredi kartı hizmeti verilen üründür. Ziraat Bankası yıllık kart aidatı almamaktadır. Nakit avans işlem ücreti 3 TL olup nakit çekim ücreti %3,75 olarak belirlenmiştir.

Denizbank Kredi Kartları

Denizbank 10 farklı kredi kartı çeşidi ile toplamda 75 civarı farklı ürün sunmaktadır. Aidatsız kredi kartı veren bankalar arasında yer alan Denizbank’ın yıllık kart aidatları maksimum 154 TL’dir. Nakit çekim için uygulanan faiz oranı %3,95 olup Denizbank kanallarıyla yapılan işlemlerde 7,6 TL, diğer bankalar aracılığı ile yapılan işlemlerde 12 TL sabit ücret alınmaktadır.

  • Emekli Bonus, emeklilere kredi kartı veren bankalar arasında yer alan Denizbank’ın emeklilere özel avantajlar sağlayan kredi kartı ürünüdür.
  • D-Şarj Bonus, Denizbank’ın gençlere özel kredi kartıdır.
  • Ada Bonus Card ve Kemer Bonus Card, semt sakinlerinin avantajlı kullandığı ve Belediyelerine de katkıda bulunduğu kartlardır.
  • Net Kart Denizbank’ın aidatsız kredi kartı ürünüdür.

Enpara.com Kredi Kartları

Finansbank’ın ürünü olan Enpara.com en kolay kredi kartı veren bankalar arasındadır. Banka yıllık aidat ücreti almadığı gibi EFT/havale ya da hesap işletim ücreti de istememektedir. Yurt içinde ya da yurtdışında herhangi bir bankanın ATM’sinden nakit avans çektiğinizde, çektiğiniz miktarın %3,75 ile 8 TL masraf ödersiniz. Her ay 3 harcamanızda 3000 TL’ye kadar olan ödemelerinizi ise faiz ödemeden taksitlendirebilirsiniz. 3 bin TL ödemeler için taksitlendirme faiz oranı ise %2’dir.

İş Bankası Kredi Kartları

İş Bankası’nın Maximum Standard başta olmak üzere 8 farklı kredi kartı çeşidi ile toplamda 50’ye yakın ürünü bulunmaktadır. Bu sayıya ek kartlar da dahildir. Kredi kartları içinde en yüksek yıllık aidat ücreti ise 186 TL’dir. Nakit Avans ücreti ise İş Bankası kanalları üzerinden 9 TL sabit ücret ve avans tutarının %3,5’u kadardır. Diğer banka kanalları ile yapıldığında ise sabit ücrete %4 oranında masraf eklenmektedir.

  • Visa Maximum Aidatsız Kart İş Bankası’nın aidatsız kredi kartı ürünüdür. Sanal kartlarda da aidat ödenmez.
  • Maximiles bankanın uçuş kartıdır.
  • Maximum Premium Kart, EUR ve USD limite sahip, yurtdışında bu limitlerden harcama yapabileceğiniz kredi kartıdır.
  • İş’te Üniversiteli, 18 yaş üstü üniversite öğrencileri için sunulan üründür. Ayrıca, aidatsız versiyonu da bulunmaktadır.
  • Maximum TEMA Kart, TEMA Vakfına destek olabileceğiniz kredi kartıdır.

Halkbank Kredi Kartları

Halkbank’ın üç ana kredi kartı altında toplamda 10 adet ürünü bulunmaktadır. Kredi kartlarının maksimum yıllık aidat ücreti 100 TL’dir. Nakit çekim komisyonu olarak ise sabit 7 TL’ye ek olarak %3,78 masraf alınmaktadır.

  • Paraf, bankanın standart kredi kartıdır.
  • Parafly ise bankanın uçuş kredi kartıdır.
  • Halkcard ise bankanın aidatsız kredi kartı ürünüdür

ING Bank Kredi Kartları

ING müşterilerine 8 farklı kredi kartı ürünü sunmaktadır. En yüksek yıllık aidat ücreti 164 TL’dir. Nakit çekim komisyon faiz oranı %4 olup, ING kanalı ile yapılan işlemlerde 8 TL diğer bankalar üzerinden yapılan işlemlerde ise 10 TL sabit ücret alınmaktadır.

  • ING Light Kart, bankanın yıllık aidat ücreti almayan ürünüdür.
  • ING Pegasus kartları, bankanın uçuş kartlarıdır.
  • Anında kredi kartı veren bankalar arasında olan ING Anında Kart ile 5 dakika içinde yalnızca kimliğinizle kredi kartına sahip olabilirsiniz.

TEB Kredi Kartları

TEB müşterilerine 16 farklı kredi kartı ürünü sunmaktadır. En yüksek aidat ücreti 165 TL olup, özel bankacılık hizmetlerinden yararlanılabilecek Elite Kart ücreti ise 685 TL’dir. Nakit avans masraf ücreti 5 TL sabit ödemenin yanında kullanılan paranın %5’idir.

  • TEB She Kart, kadınların ihtiyaçlarına özel kampanyalar sunan kredi kartıdır.
  • CEPTETEB kredi kartı, she, market ve haftasonu paketlerinden istenilen avantaj paketi eklenerek kişiye özel kredi kartı haline getirilebilmektedir.
  • Sade Kart, TEB’in aidatsız kredi kartı ürünüdür.
  • ÜniversiTEB Bonus Card, öğrencilere kredi kartı hizmetidir.
  • TEB Bonus İzmirim, İzmirlilere avantajlı kampanyalar sunan karttır.
  • TEB Doktor Bonus kartları, Doktorlar için özel avantajlar sunan üründür.

Şekerbank Kredi Kartları

Şekerbank müşterilerin 6 farklı kredi kartı ürünü sunmaktadır. Nakit avans ücreti 8,5 TL sabit ücret ile çekilen paranın %4,95’i kadardır. Yıllık aidat ücreti en yüksek 132 TL’dir.

  • Memleketim Bonus, yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının kullanımı için sunulan üründür. Yıllık aidatı yoktur.
  • Ev hanımlarına kredi kartı veren bankalar arasında olan Şekerbank, Bütçem Benim Bonus ile kadınların ev bütçesini kontrol etmesine yardımcı olur.
  • Şeker Kart, Bankanın aidatsız kredi kartı ürünüdür.
  • Koop Kart, anlaşmalı kooperatiflerden avantajlı alışveriş yapabileceğiniz kredi kartıdır. Yıllık aidatı yoktur.

Vakıfbank Kredi Kartları

Vakıfbank, müşterilerine 13 farklı kredi kart ürünü sunmaktadır. Nakit çekim komisyonu tüm bankalar için 9 TL artı çekilen avansın %5,33’ü olarak belirlenmiştir. En yüksek kart aidatı ise 179 TL’dir.

  • Milplus Vakıfbank’ın uçuş kartıdır. Bu kart ile avans puan imkanından yararlanarak, harcama sözünüz ile uçak bileti alabilirsiniz.
  • Rail&Miles, Vakıfbank’ın demiryolları kullanımında avantaj sağlayan kartıdır.
  • LikeCard Vakıfbank’ın üniversite öğrencilerine kredi kartı ürünüdür. Kart aidat ücreti 12 TL olup, kart ekstresini yalnızca e-posta ile isteyenler bu ücreti ödemezler.
  • ASES, Kamusen, Öğretmenim ve Üsküdar kartlar ile dahil olduğunuz kesimlere özel kampanyalardan yararlanmanız için ortak markalı kart hizmeti sunulmaktadır.
  • Tercih kart, yıllık aidat ücreti olmayan kredi kartıdır.
  • Vakıfbank da anında kredi kartı veren bankalar arasındadır. Bunun için Express Kart başvurusu yapabilirsiniz.
  • Tarım üreticileri için sunulan TarımKart ile tarımsal girdilerinizi avantajlı bir şekilde alabilirsiniz.

Akbank Kredi Kartları

Akbank 12 adet kredi kartı ürünü sunmaktadır. En yüksek yıllık aidat ücreti 190 TL’dir. Nakit çekim komisyon oranı %3,99 iken her işlemde Akbank kanalları için 10 TL, diğer bankalar üzerinden 11 TL de sabit ücret ödenir.

  • Free Kart yıllık aidat ücreti olmayan üründür. Katıldığınız her kampanya için 2,9 TL ile 7,9 TL arasında ödeme yaparsınız. Nakit çekim komisyon oranı %3,99 iken her işlemde Akbank kanalları için 12 TL, diğer bankalar üzerinden 13 TL de sabit ücret ödenir.
  • Axess Kampüs Modu 18-30 yaş arası öğrencilere kredi kartı ürünüdür. İlk yıl kart ücreti ödenmez. Takip eden yıllarda ise yıllık 31 TL ödenir.
  • Ticari kredi kartı veren bankalar arasında yer alan Akbank, bireysel müşterileri için de Akbank KOBİ ürününü sunmaktadır.

Kuveyt Türk Kredi Kartları

Diğer bankalardan farklı olarak Kuveyt Türk katılım bankasıdır. Bu nedenle verdiği hizmetler mevduat bankalarından farklı niteliktedir. Banka, müşterilerine 3 farklı kredi kartı sunmaktadır.

  • Sağlam Kart, bankanın yıllık ücret almadığı ürünüdür. Sağlık ve eğitim sektöründe taksitlendirme yapılır. Nakit avans çekiminde işlem başına 1,25 TL ücret alınmaktadır. Nakit avans taksitlendirilemez.
  • Esnaf Kart, esnafların avantajlı kullanabileceği karttır. Yıllık ücreti 100 TL’dir.
  • Business Plus Kart ise işletme sahiplerine özel kredi kartıdır. Yıllık ücreti 100 TL’dir.

Fibabanka Kredi Kartı Başvurusu

Fibabanka müşterilerine 4 farklı kredi kartı ürünü sunmaktadır. En yüksek kart ücreti BSMV dahil 100 TL’dir. Nakit çekim ücreti %3,95’tir. Fibabanka kanalları üzerinden yapılan işlemlerde 7,60 TL diğer bankaların kanallarından yapılan işlemlerde 12 TL sabit ücret alınmaktadır.

  • Fibabanka standart kredi kartı bankanın aidatsız kredi kartı ürünüdür. Bu kart ile taksit ove harcadıkça bonus kazanma olanağı yoktur.

ICBC Bank Kredi Kartı Başvurusu

ICBC müşterilerine 5 farklı kredi kartı ürünü sunmaktadır. Nakit avans ücreti 3,40 TL sabit ücret ile çekilen tutarın %3,5’i kadardır. En yüksek aidat miktarı 118 TL’dir. Tek Kart, bankanın yıllık aidat almayan kartıdır.

HSBC Bank Kredi Kartı Başvurusu

HSBC müşterilerine 13 farklı kredi kartı ile 10 farklı ek kart hizmeti sunmaktadır. Nakit avans çekim ücreti %3,75 ve işlem ücreti ise 12 TL’dir. Campus nakit avans işlem ücreti ise HSBC kanalları kullanılarak işlem yapıldığında 8 TL’dir. En yüksek yıllık ücret 196 TL’dir.

  • HSBC Concept bankanın aidatsız kredi kartı ürünüdür.
  • HSBC Premier Miles, bankanın uçuş kartıdır.

En Uygun Kredi Kartı Veren Bankalar

Yukarıda bahsedildiği gibi, piyasada yüzlerce farklı kredi kartı ürünü bulunmaktadır. Bankalar müşteri çekebilmek için belli bir meslek grubuna, kurum ya da kuruluş çalışanlarına, toplumun belli kesimlerine ya da taraftarlara özel kartlar da üretmiştir. Piyasadaki bu kalabalık da en uygun kredi kartı bulma konusunu zorlaştırmaktadır. Mevduat bankaların kredi kartı üzerinden aldıkları masrafları karşılaştırabilmek için, en sık kullanılan ve karşılaştırmaya uygun hizmetlerden biri olan nakit çekim masrafları aşağıdaki tabloda karşılaştırılmıştır.

Banka Nakit çekim ücreti % İşlem ücreti banka (TL) İşlem ücreti Diğer bankalar (TL)
Fibabanka 3,95 7,6 12
Finansbank 3,75 12 14
ING 4 8 10
HSBC 3,75 12 12
Vakıfbank 5,33 9 9
Enpara.com 3,75 8 8
Ziraat 3,75 3 3
Garanti 3,75 9 9,10
Denizbank 3,95 7,6 12
Akbank 3,99 10 11
Halkbank 3,78 7 7
İş Bankası 3,5 9 94
Aktifbank 3,95 14 14
Odeabank 3,50 12 15
Şekerbank 4,95 8 8
ICBC 3,50 3,4 3,4
TEB 5 5 5

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Kredi Kartı Kredi