Çocuk istismarını savunan müdür halen görevde! Ailelerden çocukların can güvenliğinin sağlanması için çağrı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yapılan açıklamada okul müdürü Cafer Koçyiğit'in çocuk istismarını savunan paylaşımları nedeniyle okulda öğrenim gören öğrencilerin can güvenliklerinden endişe duyulduğu belirtildi.

Çocuk istismarını savunan müdür halen görevde! Ailelerden çocukların can güvenliğinin sağlanması için çağrı

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 6 yaşındaki kızının 'evlilik' adı altında yıllarca cinsel istismara maruz bırakıldığının ortaya çıkması Türkiye'yi derinden sarstı.

ÇOCUKLAR KİMLERE EMANET? CAĞALOĞLU LİSESİ MÜDÜRÜ'NDEN SKANDAL PAYLAŞIM

Tarikatlar ve cemaatler içinde çocukların maruz bırakıldığı istismarlar yeniden Türkiye'nin gündemine gelirken İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit'in olay hakkında yaptığı paylaşım pes dedirtti.

Koçyiğit paylaşımında "Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tarihi okullarından İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’ten geldi. Koçyiğit, yaptığı paylaşımın tepki çekmesinin ardından başka bir paylaşım yaparak kendini eleştiren ailelere hakaret etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI CAĞALOĞLU LİSESİ MÜDÜRÜ CAFER KOÇYİĞİT HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tepkilerin ardından Millî Eğitim Bakanlığı, İstanbul'da bir okul müdürünün cinsel istismar olayıyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada; "Kamuoyunda infiale neden olan bir kız çocuğunun evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakıldığı haberleri üzerine İstanbul'da bir okul müdürünün sosyal medyadaki paylaşımları hakkında Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yapılan açıklamada, okul müdürü Cafer Koçyiğit'in yaptığı paylaşımların lisede öğrenim gören çocukların güvenliği için endişe yarattığı vurgulandı.

Açıklamada, "Devlet büyüklerimiz tarafından da şiddetle kınan ve yargılama aşamasında dahil olunan siyaset üstü bu konuda herkes ayağa kalkarak tepki gösterirken, Mart ayında okulumuzda göreve başlayan okul müdürü Cafer Koçyiğit bu istismar olayında çocuğun yanında değil halen yargı mercileri nezdinde şüpheli sıfatına sahip kişiler yanında yer almıştır. Üstelik bu olaya inanan herkesi ve özellikle bu konuda tepkilerini büyük yüreklilikle ortaya koyan bizleri 'imansız' olarak nitelendirmiştir. Dün kamuoyuna da yansıyan ve her türlü kesimin tepkisini alan bu paylaşımlar ilk olmayıp, çocuklarımızın can güvenliği konusunda da biz veliler arasında büyük endişe yaratmıştır denildi.

Koçyiğit'in kamu görevlisi olarak skandal paylaşımlarda bulunduğunu hatırlatan veliler okulun kız ve erkek öğrenciler için yatılı alanının da bulunduğuna dikkat çekerek endişelerini vurguladı.

Çocuk istismarını savunan müdür halen görevde! Ailelerden çocukların can güvenliğinin sağlanması için çağrı - Resim : 1

Etiketler
Ağrı Lise Öğrenci Okul