Boğaziçi Üniversitesi'nde yurt krizi: Dersler ertelendi

Rektör Naci İnci, hazırlık yurdunun Kilyos Kampüsü'nden taşınmasıyla en az 600 öğrenciyi yurtsuz bırakmıştı. Yönetim ise 26 Eylül’de başlaması gereken hazırlık eğitiminin 15 Ekim’de başlamasına karar verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yurt krizi: Dersler ertelendi

GERÇEK GÜNDEM - MELİSA GÜLBAŞ

Boğaziçi Üniversitesi’nde, 6 Eylül’de açıklanan yurt sonuçlarına göre şehir dışından gelen en az 600 öğrenci açıkta kalmış, yurtlara yerleşememişti. 600’den fazla öğrenci yurtsuz kalırken, okulun kendi sitesinde yurtsuz kalan öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına yönlendirildiği ortaya çıkmıştı.

Twitter üzerinden şikâyetlerini dile getiren öğrencileri yönetim yalanlamış ve iddiaların asılsız olduğunu söylemişse de dün yeni kararlar aldığı açıklayan üniversite yönetimi daha fazla mağduriyetin oluşmasına neden oldu.

KADIN ÖĞRENCİLER YURTTAN ÇIKARILDI

Alınan yeni kararlara göre, 'kayyum' Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Kandilli yurduna yerleşen 277 kadın öğrenciyi yurttan çıkararak, yurdun tamamının erkek öğrencilere ayrılacağını açıkladı. Yönetim tarafından kendilerine hiçbir açıklama yapılmayan kadın öğrenciler ise duruma tepkili. Kendilerine KYK yurtlarına yerleşme tavsiyesi verildiğini söyleyen öğrenciler, Kandilli yurduna yerleştikleri için KYK yurtlarına başvuru yapmadıklarını söyledi. Kendi yurt haklarından men edilmeyi beklemediklerini söyleyen üniversiteliler, yönetimden açıklama gelmesini talep etti.

DERSLER 15 EKİM’E ERTELENDİ

Yönetim tarafından dün yapılan açıklamaya göre, 28 Eylül’de başlaması gereken hazırlık eğitimi 15 Ekim’e ertelendi. 15 Ekim’e kadar yüz yüze yapılması planlanan eğitim ise çevrim içi gerçekleşecek.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yurt krizi: Dersler ertelendi - Resim : 1

ANADOLU HİSARI’NDA DEVAM EDEN İNŞAAT

Yönetim, hazırlık eğitiminin 15 Ekim’e ertelenmesinin sebebini yurt krizi olarak gösterse de Anadolu Hisarı’nda devam eden inşaat akıllara soru işareti düşürdü. Gerçek Gündem’e konuşan öğrenciler, hazırlık eğitiminin ertelenmesinin sebebinin Anadolu Hisarı kampüsünde devam eden inşaatlara bağladı. Üç hafta içinde inşaatın bitmeyeceğini söyleyen üniversiteliler kampüsün inşasının daha geç bir zamanda tamamlanacağını beklediklerini söyledi.

“BİZİ BİNAYA BİLE ALMADILAR”

Bugün Anadolu Hisarı kampüsünü gezmeye gittiklerini söyleyen üniversiteliler, karşılaştıkları manzara karşısında “şok” olduklarını söyledi:

“Hazırlıkların dersliği olması planlanan yer henüz inşaat halindeymiş, dolayısıyla bizi binaya almadılar. Orda çalışan birkaç işçi bizimle sohbet etti. Bize derslik binasının içinin yapımına 2 ay önce başladıklarını ve hazır olması için daha iki aya ihtiyaç olduklarını söyledi.”

Öğrenciler sözlerini şöyle sürdürdü:

“24 Eylül gibi Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışa gelmesi gibi bir plan varmış ama işçiler bize inşaatın o zamana kadar asla yetişmeyeceğini söyledi.”

İnşaatta çalışanların dersliklerin hazır olacağına dair hiçbir inancı olmadığını belirten öğrenciler ne yurdun ne de hazırlık öğrencilerinin eğitim alacağı yerin hazır olduğunu söyledi.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Üniversite