Kılıçdaroğlu: Erdoğan bu kez KPSS rezaletini kapatamadı; suçlu bulmaları lazım, en rahatı 'FETÖ'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS skandalıyla ilgili olarak "Erdoğan bu rezaleti kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçirmek zorunda kaldı" dedi ve ekledi: "Bir suçlu bulmaları lazım, en rahatı FETÖ."

Kılıçdaroğlu: Erdoğan bu kez KPSS rezaletini kapatamadı; suçlu bulmaları lazım, en rahatı 'FETÖ'

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması skandalının yankıları sürüyor.

Yaşananların ardından görevden alınan Prof. Dr. Halis Aygün'ün yerine atanan yeni Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini ve önümüzdeki oturumların da ertelendiğini duyurmuştu.

Ersoy, incelemelerinde sorulardan bazılarının bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığının tespit edildiğini belirterek "Her şeyden önce, böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlarla ilgili olarak Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi'ye açıklamalarda bulundu.

"Üniversitelere hoca seçilirken, bakanlıklara eleman alınırken nasıl tercihler yapıldığını, kişilerin sözlülerde nasıl elendiğini, düşük puan alanlara sözlüde nasıl yüksek puan verildiğini, bunların nasıl kazandırıldığını ve devlete nasıl yerleştirildiğini bilmeyen mi var?" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'ERDOĞAN KPSS REZALETİNİ KAPATAMADIĞI İÇİN DDK'YI HAREKETE GEÇİRMEK ZORUNDA KALDI'

"Olaya böyle bakmamız lazım, çürüyen bir devlet yapısı var, bunun için de liyakatsiz insanlar bir yerlere getiriliyorlar, onlar da getirildikleri yerlerde büyük hatalar yapıyorlar, çünkü bu hatalar kaçınılmaz, bilgileri birikimleri o makamın gereğini yapmaya yetmiyor. Erdoğan bu KPSS rezaletini kapatamadığı için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçirmek zorunda kaldı. Pek çok yolsuzluk oldu, DDK harekete geçti mi? Hiç geçmedi, öyle bir kurulun varlığından bile kimsenin haberi yoktu, unutulmuştu."

'SUÇLU BULMALARI LAZIM, EN RAHATI FETÖ'

Kılıçdaroğlu, Mengi'nin "Madem DDK şu anda denetliyor, o zaman neden ortada bir FETÖ şüphesi dolaştırılıyor ya da böyle bir şüphe yaratılmaya çalışılıyor?" şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"İktidar partisinde en tepeden en aşağıya kadar kimse 'Ben suçluyum' demiyor, bir suçlu bulmaları lazım, en rahatı FETÖ. Peki, FETÖ'yle mücadele eden sen değil misin? Bank Asya'nın önünden geçeni hapse attılar, Bank Asya'da üst düzey yöneticilik yapan birini getirip Sermaye Piyasası Kurulu'na en tepe yönetici olarak atadılar, bu nasıl bir mücadeledir akıl alacak şey değil."

Mengi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
KPSS FETÖ Kemal Kılıçdaroğlu