Bir haftada 872 okulda vaka çıktı

Öğretmenler aşılanmadı, önlemler alınmadı. Yalnızca geçen hafta 872 okulda vaka çıktı, 774 sınıf kapandı. Eğitim Sen “MEB önlem almamaya devam ederse olası acı sonuçların sorumlusu olacak” açıklaması yaptı.

Bir haftada 872 okulda vaka çıktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün İstanbul’da bir okul açılışında yaptığı konuşmada, “Şu an okullarımızın açık olmasındaki en büyük güç öğretmenlerimizin aşılı olması. Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz” dedi. Ancak Özer’in açıkladığı veriler, halen öğretmenlerin yüzde 8’inin birinci doz, yüzde 17’sinin ise ikinci doz aşısını olmadığını ortaya koyuyor. Buna göre, 1 milyon öğretmenden 80 bini henüz tek doz aşısını bile olmadı, 170 bini ise ikinci doz aşısını yaptırmadı. Bir diğer ifadeyle her 4 öğretmenden biri ya aşısız ya da eksik aşılı.

Öte yandan aynı açılışta konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın paylaştığı veriler, mega kentte 15-18 yaş arasındaki her iki gençten birinin aşısız olduğunu gösteriyor.

872 OKULDA VAKA ÇIKTI

Yeterli düzeyde aşılamanın yapılamaması ve alınmayan önlemler nedeniyle okullarda vakalar artıyor. Eğitim Sen’in verilerine göre, 13-17 Eylül haftasında vaka tespit edilen okul sayısı 872, kapanan sınıf sayısı ise 774. Okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 429, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 3 bin 947, temaslı ve pozitif personel sayısı ise 23. Ayrıca Ordu Aybastı Fen Lisesi’nde koronavirüs vakaları nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi.

HİÇBİR HAZIRLIK YOK

Eğitim Sen’den yapılan yazılı açıklamada, şu tespitlere de yer verildi: “Bakan Özer ‘Okullarda gerekli önlemleri aldık’ ifadesini kullansa da okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirilmediği, gerekli altyapı hazırlıklarının yapılmadığı gün gibi ortada. Yüz yüze eğitime en uzun süre ara veren birkaç ülkeden biri olmamıza rağmen ciddi bir eğitim planlamasıyla yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları yapılmadı. Öğretmen açıkları kapatılmadı; yeni okullar, ek derslikler inşa edilmedi. Yardımcı hizmet personeli ile ilgili yeni bir atama yapılmadı, temizlik sorunu okul yöneticilerine havale edildi. Seyreltilmiş sınıf uygulaması hayata geçirilmedi.”

MEB önlem almamaya devam ederse karşılaşabileceğimiz olası acı sonuçların sorumlusu olacaktır” denen açıklamada, tam zamanlı ve yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim bileşenleri ve kamuoyuna mücadele çağrısı yapıldı.

Bir haftada 872 okulda vaka çıktı - Resim : 1

Etiketler
MEB Öğretmen Okul