Ufuk Üniversitesi'nden Türk sporuna destek

Türk sporuna verdiği desteklerle adından sıkça söz ettiren Ufuk Üniversitesi, bu kez COVİD-19 pandemisi nedeniyle antrenmanlarına ara vermek zorunda kalan milli sporculara kapılarını açtı.

Ufuk Üniversitesi'nden Türk sporuna destek

Ufuk Üniversitesi, millilik belgesine sahip modern pentatlon sporcuları ve Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye şampiyonalarına katılmış olan sporculara, Spor Merkezinde ücretsiz antrenman imkânı sağladı.

COVİD -19 pandemisi ile mücadele kapsamında iki ayı aşkın bir süredir kapalı olan spor tesisleri, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle normalleşme takvimi çerçevesinde riski yönetme, sosyal izolasyonu sağlama yönündeki alınan tedbir kararlarına bağlı olarak, yeniden faaliyete geçti.

Ufuk Üniversitesi İncek Kampüsünde bulunan Spor Merkezi, pandemi tedbirleri kapsamında gerekli tüm hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayarak, yurt içi ve yurt dışı yarışma hazırlığında olup ancak havuzların geçici süre kapatılması nedeniyle antrenmanlarına ara vermek zorunda kalan milli ve millilik adayı birçok sporcuya kapılarını açtı.

Ufuk Üniversitesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (TMPF) ile gerçekleştirilen protokol doğrultusunda, millilik belgesine sahip modern pentatlon sporcuları ve Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye şampiyonalarına katılmış olan sporculara, Üniversitenin 6 kulvarlı yarı olimpik havuzunda ücretsiz antrenman imkânı sağlayan Ankara’daki ilk tesis oldu.

Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Ufuk Üniversitesi’nin pandemi döneminde yüzme sporuna destek verdiğini belirtti.

Zor dönemlerde yapılan bu tür iş birliklerinin çok büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan TMPF Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Veli Ozan ÇAKIR ise kapılarını milli pentatletlerine açan Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik TEZCANER ve üniversite yönetimine Türk sporuna verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Etiketler
Üniversite