AKP'ye 'iktidardan düşme' uyarısı: 'Gençlerin gelecek planlarıyla oynamayın'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde, öne çekilen YKS tarihlerine ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Gençlerin geleceği ile oynayan sistemi eleştiren Altaylı, iktidara gelecek uyarısı yaptı.

AKP'ye 'iktidardan düşme' uyarısı: 'Gençlerin gelecek planlarıyla oynamayın'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada, normalleşme sürecine ilişkin bilgi verdi.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada YKS ve LGS gibi sınavların tarihine ilişkin kararları açıkladı. Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı 27 - 28 Haziran'da, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran'da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran'da yapılacağı açıklandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, gençlerin sınav tarihinin değiştirilmesinin yansıması olacağı uyarısında bulundu. Bugünkü köşesinden AKP iktidarına seslenen Altaylı, "Gençlerin geleceğiniz umursamazsanız, onlar da sizin geleceğinizi umursamaz" dedi.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Gençlerin, özellikle de hayatlarının en önemli sınavı olduğunu düşündükleri bir sınava girmek için hazırlanan gençlerin gelecek planları ile oynamak çok doğru bir şey değildir.
12 yıllık bir eğitimin meyveye dönüşeceği sınavı kafanıza göre bir ileri, bir geri alırsanız, gençler onların geleceğini önemsemediğinizi ve umursamadığınızı düşünürler.
Ve haklı olarak onlar da sizin geleceğinizi umursamazlar.

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk