Sınavlar ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı programda sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına dair açıklamalarda bulundu.

Sınavlar ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te konuk olduğu Ahmet Hakan'ın sunduğu tarafsız bölge programında koronavirüs nedeniyle belirsizliğini koruyan Liselere Geçiş Sınavı'nın tarihi hakkında açıklama yaptı.

Ziya Sekçuk'un açıklaması şöyle oldu:

LGS’yi kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız açıklayacak dedim çünkü bu konu bakanlığın bir iç problemi değil.

Bu konu içişleri bakanlığımızı da ilgilendiren bir konu. MEB’in biz işitiyoruz ya da istemiyoruzdan ziyade ortaya çıkan tablonun sonrası alınacak karar. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Üniversite sınavı YÖK ile ilgili. Biz sadece LGS ile ilgili konuşuyoruz.

Bu karar tamamen ortaya çıkan verilere dayalı olarak Bilim Kurulu’un raporları diğer bakanlıkların görüşleri bir araya geldiğinde değerlendirme yapılıyor ve Cumhurbaşkanımız oluşan kararı kamuoyu ile paylaşıyor. Bütün senaryolara çalıştık.

Bu işin matbaa süreci soru hazırlama süreci dağıtım süreci var. Bunların hepsi her şeyi hazır. Biz çocuklarımız riske atacak kararı almayız. Riskin olmadığı en uygun tarih neyse ona karar verilir. LGS ile ilgili olarak biz gereken süreç yönetimini ekip arkadaşlarımızla ilgili yapıyoruz. Çocuklarımızı düşündüğümüz için yüz yüze görmedikleri konulardan sorumlu olmayacaksınız dedik. Tarih için görüş alışverişi yapıyoruz. LGS konusunda her türlü hazırlığımız yapıyoruz.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ziya Selçuk