CHP’li Karasu: Üniversite yurtlarındaki mağduriyetler giderilmeli

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, özel yurtlar konaklayan üniversite öğrencilerinin ücretlerine dair akıbetini Meclis'e taşıdı.

CHP’li Karasu: Üniversite yurtlarındaki mağduriyetler giderilmeli

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yeni tip koronavirüs nedeniyle üniversitelerin eğitimlerine ara vermesinin ardından özel yurtlarda konaklayan öğrencilerin yurt ücretlerinin akıbetine ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Karasu önergesinde, pandemi kararının ardından üniversitelerin eğitimlerine ara verdiğini kaydederken, bu süre zarfında özel yurtlarda kalan öğrencilerin mağduriyet yaşadığını belirtti. Karasu, ‘’Bu mağduriyet aynı zamanda yurt işletmecileri için de geçerli. Hem öğrencilerimiz hem de yurt işletmecileri ve işçiler büyük bir mağduriyet yaşamakta. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuyla ilgili harekete geçmeli’’ dedi.

Karasu, Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1- Bakanlığınız bünyesinde faaliyet gösteren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı bulunan özel yurt sayısı kaçtır?

2- Söz konusu özel yurtlarda konaklayan Şubat 2020 tarihi itibariyle kaç öğrencimiz bulunmaktadır?

3- Özel yurtlarda konaklayan öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için bakanlığınızca alınmış bir karar bulunmakta mıdır?

4- Bu süreçte kapanan ve ekonomik olarak zor günler geçiren özel yurt sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığınızca alınmış bir karar bulunmakta mıdır?

Etiketler
Sivas Milletvekili Öğrenci Üniversite