Meslek lisesi öğretmenlerine ek ders şoku

Ücretli öğretmenlerin yaşadığı mağduriyet devam ederken, bu kez de meslek lisesi öğretmenleri ayrımcılıktan payını aldı.

Meslek lisesi öğretmenlerine ek ders şoku

GERÇEK GÜNDEM - Ücretli öğretmenlerin yaşadığı mağduriyet devam ederken, bu kez de meslek lisesi öğretmenleri ayrımcılıktan payını aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni uygulamasına göre, meslek lisesi öğretmenleri Eylül 2020'ye kadar ek ders ücreti alamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenler arasındaki yaptığı ayrımcılığa bir yenisi daha eklendi. Bu kez de meslek lisesi öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği duyuruldu.

Özellikle Koronavirüs'ün çıktığı ilk günden beri meslek liselerinin önemine vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eylül 2020'ye kadar meslek liselerinde görev yapan öğretmenlerin ek ders ücreti alamayacaklarını duyurdu.

Konuyla ilgili www.gercekgundem.com 'a açıklama yapan Eğitim-İş Üyesi Ahmet Güngör, “Her yerden, her yoldan adaletsizlik bu. Hani meslek lisesi memleket meselesiydi? 15 saat maaş karşılığı 15 saat de ek dersi olan öğretmenimiz, herhangi bir kaybı olmaksızın maaş ve ücretini alacak. Ancak meslek öğretmeni ise işletme, bakım onarım ve diğer yaptığı görevler her halde ders değil ki ücretini alamayacak. O halde ne olduğunu ve diğer öğretmenlerin kinden ne farkı var bizi ikna edin. Meslek lisesi memleket meselesi derken meğer biz ne değersiz bir görev yapıyormuşuz” diye konuştu.

Bu dönemde öğrencilerin işletmeye gitmeyeceklerini ancak diğer derslerde de okula gitmediklerini anlatan Güngör, şöyle devam etti:

“Bu nasıl çifte standarttır? Ders süresi 40 dakika iken, işletmelerde 60 dakika sayıldı. Ne yol ücreti, ne servis ne de iş güvenliği hiç bir insani kural ve şart tanınmadı. Şimdi de bu kadar kural tanımamazlıktan sonra 'herkese yapamadığı dersin ücretini öderim sizinkini ödemem' diyorsunuz.

Bakanlıkta hiç derse girmeyen, eğitimci ve öğretmen olmayan o kadar çok kişiye ek ders ücreti öderken gücünüz gene bize yetti. Çok çalış, çok vergi öde ancak emekliliğe de saymam, ne yıpranma ne de başka bir şey, herkese öderim size ek dersinizi de ödemem olamaz. Öğretmenlerin haftalık ders programına göre ek dersler ödenmeli, bu haksızlığa ayrımcılığa acilen dur denilmeli, düzeltilmeli.”

Etiketler
Lise Öğretmen