Kadıköy Anadolu'da simit soruşturmasına veliden tepki

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki karşılama etkinliğine ilişkin inceleme başlattı.

Kadıköy Anadolu'da simit soruşturmasına veliden tepki

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeki karşılama etkinliğine ilişkin inceleme başlattı. Öğrencilere dönük baskılarla sık sık gündeme gelen Kadıköy Anadolu Lisesi'nde açılan son soruşturmaya velilerden tepki geldi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, lisede yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni sırasında yapılan etkinliğe değinildi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Açıklamada, "Kadıköy Anadolu Lisesinde, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni sırasında 'Liseye yeni başlayan öğrencileri karşılama' adı altında gerçekleştirildiği ifade edilen söz konusu 'etkinlik'le ilgili olarak müdürlüğümüzce inceleme işlemi başlatılmıştır" denildi.

YENİ GELEN ÖĞRENCİLER RAHATSIZ DEĞİL

Simgesi 'genç martı' olan okula yeni gelen öğrencilerin simit atılarak karşılanması, sosyal medyada gündem olmuştu. Okul öğrencilerinden yapılan açıklamada bunun uzun süredir yapılan bir karşılama töreni olduğu ve yeni gelen öğrencilerin bu durumdan rahatsızlık duymadığı belirtilmişti.

Kadıköy Anadolu Lisesi velilerinden Cihan Erdönmez soruşturmaya tepki gösterdi. Erdönmez, "Yeter! Rahat bırakın çocuklarımızı" başlığı ile kamuoyuna seslendi. Erdönmez, "Kendinizce elinize bir fırsat geçti. KAL öğrencileri simit atıyormuş yeni öğrencilere. Simit nimetmiş, atılmazmış israfmış mış mış mış... Biz uzayda yaşamıyoruz. Ama siz nerede yaşıyorsunuz merak ediyorum. İstanbul'da martıya simit atılır sadece denizde değil parkta bahçede de atarız sadece martılara değil güvercine serçeye kargaya kediye ve köpeğe bütün yaşam dostlarımıza aynısını yapar sonra da yerde kalan olursa toplarız. Her KAL öğrencisi bir martıdır ve eski martılar fırınlardan bayan simitleri toplayıp yeni martıları okulun ilk günü simit atarak karşılar, sonra da yerden toplayıp gerçek martılara kedilere ve köpeklere verirler. Bu yine de sizin değerlerinizi ters geliyor olabilir o zaman siz bunu yapmazsanız olur biter, Ama kimseyi sizin değerlerinizi de sınırlı emas dahası kimseye aşağı duyamaz ve hor göremezsiniz" dedi.

Kadıköy Anadolu'da simit soruşturmasına veliden tepki - Resim : 1

Etiketler
Kadıköy Lise Soruşturma