Bu da oldu! Anadolu lisesi talebi karşılayamadı, 6 sınıf başka okula gönderildi

Barış Yarkadaş, Bakırköy Anadolu Lisesi'nde kontenjan yetersizliği nedeniyle öğrencilerin başka bir okula gönderildiğini belirtti. Yarkadaş, okullardaki plansızlığa tepki gösterdi.

Bu da oldu! Anadolu lisesi talebi karşılayamadı, 6 sınıf başka okula gönderildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada sınıf mevcutlarının 20-30 olması ile övünmüştü. Türkiye'nin dört bir yanından kalabalık sınıf şikayetleri yağarken İstanbul'un göbeğinde yaşanan skandal yok artık dedirtti.

AKP politikaları sonucu çok sayıda lise İmam Hatip'e dönüştürüldü. İmam hatipler boş kalırken, sayısı çok az kalan Anadolu liselerinde kontenjan patlaması yaşanıyor. Bakırköy Anadolu Lisesi çözümü 6 sınıfı başka bir okulu göndermekte buldu.

CHP eski İstanbul Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, Bakırköy Anadolu Lisesi'nin öğrencilerinin Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderilmesine tepki gösterdi ve Milli Eğtim Bakanı Ziya Selçuk'u eleştirdi.

Barış Yarkadaş'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle oldu:

Milli Eğitim Bak. @ziyaselcuk , geçmişte haklı olarak karşı çıktığı "tüm öğrencilerin zekalarının ölçülmesi" gibi Zihni Sinir projeleriyle uğraşmak yerine, okulların gerçek sorunlarına yönelse daha faydalı olacak.

Bakırköy Anadolu Lisesi'nin öğrencileri yeni kayıtlar yüzünden
okula sığmayınca, 6 son sınıfın tüm öğrencileri, Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderildi. Öğretim tarihimizde belki de ilk olan bu uygulama, plansızlığın ve organizasyon eksikliğinin göstergesidir.

Bakalım bu sorunu hangi "üstün zeka" nasıl bir formül üreterek çözecek?

Bu da oldu! Anadolu lisesi talebi karşılayamadı, 6 sınıf başka okula gönderildi - Resim : 1

Bu da oldu! Anadolu lisesi talebi karşılayamadı, 6 sınıf başka okula gönderildi - Resim : 2

Etiketler
Barış Yarkadaş Bakırköy Lise Öğrenci