Üniversitenin bölüneceği iddialarına Hacettepe öğrencilerinden tepki

Üniversite öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi'nin bölüneceğine yönelik iddialarının ardından yayınladıkları yazılı açıklama ile iddialara tepki gösterdi

Üniversitenin bölüneceği iddialarına Hacettepe öğrencilerinden tepki

Geçtiğimiz yıl “Üniversiteme Dokunma” eylemleriyle protesto edilen üniversitelerin bölünmesi uygulamasına bu sene de Hacettepe Üniversitesi ile devam edileceği iddia edildi. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nün üniversitede bünyesinden ayırılarak 15 Temmuz Üniversitesi’ne verileceği iddiaları üzerine Hacettepe Üniversitesi öğrencileri bir açıklama yayınlayarak söz konusu duruma tepki gösterdi.

Yazılı açıklamalarında “İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi gibi köklü üniversitelerin bölünmesinden sonra şimdi de Hacettepe Üniversitesi’nin bölünerek Beytepe Kampüsü’nün 15 Temmuz Üniversitesi bünyesi altında toplanacağı iddiaları gündemde. Hacettepe Üniversitesi öğrencileri olarak üniversitelerin bütünlüklü yapısının bozulmasına izin vermeyeceğimizi hatırlatıyoruz” ifadelerine yer veren Hacettepe Üniversitesi öğrencileri üniversitelerinin bölünmesine yönelik iddiaları asla kabul etmediklerini söyledi.

“Bizleri bu denli hiçe sayan bu uygulamanın iddiası dahi kabul edilemez”
Üniversite öğrencileri açıklamalarını “Bilim ve eğitim üretiminde büyük görevleri olan üniversiteleri bölerek zayıflatacak bu uygulama üniversitemizin bütünlüğünü bozarak hükümetin kendi politikasını yaymasını kolaylaştıracağı gibi eğitimin niteliğini de düşürecektir. Aynı zamanda her iki kampüs içerisinde faaliyet yürüten toplulukların çalışma olanakları ortadan kalkacak, iki kampüs içerisindeki toplam akademik bilgiden öğrenciler faydalanamayacak, seçmeli ders seçimleri aksayacak ve bizleri zor durumda bırakacaktır” ifadeleriyle sürdürdü.

“Bizleri bu denli hiçe sayan bu uygulamanın iddiası dahi kabul edilemez” diyen öğrenciler, açıklamalarını “Hacettepe Rektörlüğü olmak üzere yetkili kurumların bu duruma açıklama getirmesini talep ediyoruz. Hacettepe öğrencileri olarak bu durum karşısında tutumumuz nettir” sözleriyle sonlandırdı.

Etiketler
Öğrenci Üniversite