Tecavüz zanlısının gizli hayatını eski eşi anlattı: 'Evde dosyalar buldum...'

ABD'de cinsel taciz saldırıları yüzünden İskoçya'ya kaçan saldırgan Nicholas Rossi'nin gizli hayatını eski eşi Kathryn Heckendorn anlattı.

Tecavüz zanlısının gizli hayatını eski eşi anlattı: 'Evde dosyalar buldum...'

Uluslararası kamuoyu İskoçya’da geçen yıl gözaltına alınan adamın ABD’li kanun kaçağı Nicholas Rossi olmasını konuşuyor. Geçen yıl Edinburg’taki bir hastanede gözaltına alınan ve hem parmak izi hem de dövmeleriyle tespit edilen Rossi’nin cinsel saldırı suçlarından sonra yakalanmamak için İskoçya’ya gittiği ortaya çıktı.

Fakat Rossi, yetkililere bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek isminin Arthur Knight olduğunu öne sürdü. Tecavüz ve cinsel saldırı suçlarından aranan Rossi’nin sahte bir ölüm belgesiyle yetkilileri kandırdığı ve İskoçya’da yeniden ortaya çıktığı belirlendi. ABD’li yetkililer Rossi’nin iadesini isterken, kendisine yeni bir kimlik yaratan saldırgan, “Ben İrlandalı bir yetimim ve asla ABD’ye gitmedim” dedi.

ABD ile İskoçya arasında cinsel tacizci Rossi’nin iadesi tartışılırken, 35 yaşındaki adamın eski eşi İngiliz medyasına konuştu. Rossi ile 2015 yılında evlenen ve 7 ay evli kalan Kathryn Heckendorn Sunday Mail’e konuştu ve bu kısa evlilik ile ilgili şaşkına çeviren açıklamalarda bulundu.

Tecavüz zanlısının gizli hayatını eski eşi anlattı: 'Evde dosyalar buldum...' - Resim : 1

Saldırganın dövmeleri ve parmak izi uyuşunca yakayı ele verdi.

Heckendorn, bir gün evde temizlik yaparken bazı dosyalar gördüğünü söylerken, “Eşim biz evliyken yeni kurbanlarını bulmak için planlar yapıyormuş. Bu dosyalarda yüzlerce kadının ismi ve bilgiler yer alıyordu” dedi. 33 yaşındaki Heckendorn, “O dışarı çıktığı zamanlarda ben evi temizliyordum ve bir dolu kutu gördüm. İçinde Nick’in yazdığı günlükler vardı. Her biri de ülkedeki farklı üniversitelerle ilgiliydi. Idaho’da yazılmış bir raporu hatırlıyorum. Idaho’dan bir kızın ismi vardı, ders takvimi, neleri sevip sevmediği yazılıydı” ifadesini kullandı.

Genç kadın, “O belgelerde, ‘Onun bir erkek arkadaşı var ve beni sevmiyor. O çocuk varken kıza yaklaşma’ yazıyordu. Bu beni çok rahatsız etti. Bu tür yaklaşık 15-20 tane dosya vardı. Ben sadece dördüne baktım ve kötü hissettim. Yeni kurbanını arıyordu herhalde” dedi.

Taciz ve tecavüz suçlamalarından aranan Rossi’nin Nicholas Edward Rossi, Nicholas Alahverdian-Rossi, Nick Alan, Nicholas Brown, Arthur Brown ve Arthur Knight gibi takma isimlerle yeniden kimlik yaratarak insanları kandırdığı açıklandı. FBI tarafından aranan Rossi’nin aynı zamanda koruyucu ebeveynlerini dolandırarak 200 bin dolarla kaçtığı da öğrenildi.

Etiketler
Tecavüz İskoçya Saldırı Taciz