İngiltere toplatma kararı almıştı I Magnum Türkiye'den ürün açıklaması: Risk içeriyor mu?

İngiltere'de Magnum dondurmalar için plastik ve metal içerebileceği endişesiyle toplatılma kararı verilmişti. Magnum Türkiye, konuya ilişkin açıklama yaptı.

İngiltere toplatma kararı almıştı I Magnum Türkiye'den ürün açıklaması: Risk içeriyor mu?

T24'ün aktardığına göre, İngiliz hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, içinde plastik ve metal parçaları olabileceği endişesi nedeniyle bir grup Magnum dondurmasınının toplatılması çağrısında bulundu.

Şirket, Magnum Bademli dondurma çubuklarını, "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağırdı.

Gıda Standartları Ajansı, bunun dondurmaları yemek için güvensiz hale getirdiği konusunda uyarıda bulundu. Ürünü satın alan müşterilere "yememeleri" çağrısında bulunulurken, gıda güvenliği gözlemcisi, dondurma satan tüm perakende mağazalarda müşterilere ürünün neden toplatıldığını ve ne yapmaları gerektiğini açıklayan duyurular asılacağını söyledi.

Tüm dünyada gündem olan Magnum dondurmalarıyla ilgili olarak, Türkiye'de yaşayan vatandaşlar kendi ülkelerinde satılan dondurmaların risk taşıyıp taşımadığı konusunda merak içindeydi.

Magnum Türkiye'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Şirket, Türkiye'de satılan ürünlerinde böyle bir sıkıntı olmadığını ve risk olmadığını belirtti.

Yapılan duyur şöyle:

"Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Magnum Badem ürünlerinin metal içerebileceği endişesiyle toplatılmasına" dair haberlere istinaden, konuya netlik getirmek üzere açıklamamızı bilgilerinize sunmak isteriz. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Türkiye Magnum ürünleri için herhangi bir risk söz konusu değildir. Türkiye'de piyasada bulunan tüm çubuklu Magnum ürünlerimizi Çorlu ve Konya fabrikalarımızda uluslararası gıda standartlarında, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde tüm sağlık ve hijyen tedbirleri sağlanarak el değmeden üretiyoruz. Halihazırda Türkiye'de üretilen ve satılan Ürünlerimizde söz konusu türde bir risk bulunmamakta olup, herkesi güvenle yiyebilecekleri gıdalarla buluşturmaya devam ediyoruz. İngiltere ve İrlanda'da üretilen Magnum Badem ürününde kısıtlı sayıdaki serisinde yaşanan durum, Türkiye'de üretilen ve satılan hiçbir Magnum ürünü için bir sorun teşkil etmemektedir. Saygılarımızla..."