Kripto kralı Sam Bankman-Fried bir gecede servetinin yüzde 94'ini kaybetti

Kripto para borsası FTX'in kurucusu 30 yaşındaki Sam Bankman-Fried, şirketi rakibi Binance'a satmasının ardından bir gecede servetinin yüzde 94'ünü kaybetti

Kripto kralı Sam Bankman-Fried bir gecede servetinin yüzde 94'ini kaybetti

Kripto kralı olarak bilinen FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, bir gecede servetinin yüzde 94'ünü kaybetti. Bankman-Fried'in kaybettiği rakamın 14,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

30 yaşındaki CEO, salı günü kripto para borsası FTX'in içerisine düştüğü ciddi likitide krizini çözmek için rakip firma Binance ile anlaşarak şirketin Binance'e satıldığını duyurdu.

Dünyanın en büyük kripto varlık alım satım platformu Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun, Binance’in elindeki tüm FTT tokenlarını satacağını açıklaması ile başlayan olaylar zinciri sonucunda, FTX’in likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmış, FTX’in kendi tokenı FTT bir günde yüzde 75’in üzerinde değer kaybetmiş ve Binance’in FTX’i satın almasını içeren fakat bağlayıcı olmayan bir anlaşma yapılmıştı.

Şirketinin likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmadan önce, tahmini 15,2 milyar dolar toplam malvarlığına sahip olan Bankman-Fried, Binance ile FTX arasındaki olaylar sonucunda bir gün içinde 14,6 milyar dolar kaybetti. Milyarder unvanını kaybeden Bankman-Fried’in adı, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nden de silindi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Borsa Kripto Kripto para Para