Ankara'da gizli ABD-Rusya buluşması!

Rus basınında yer alan haberlerde bugün ABD ve Rusya'da heyetlerin Ankara'da bir araya geleceği belirtildi. İddialara göre Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Narışkin de görüşmeler için Ankara'ya uçtu.

Ankara'da gizli ABD-Rusya buluşması!

GERÇEK GÜNDEM - Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'dan gelen heyetlerin bugün Ankara'da daha önce kamuoyuna açıklanmayan bir görüşme gerçekleştirecekleri öne sürüldü.

Kommersant'ta yer alan habere göre iki ülkeden yetkililer başta Ukrayna savaşı olmak üzere bir dizi gelişmeyi görüşmek üzere Ankara'da buluştu.

Haberde Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin'in ABD ile yapılacak görüşmeler için bugün Ankara'ya uçtuğu öne sürüldü. Kaynaklar görüşmelerin içeriğiyle ilgili detay vermekten kaçındı.

Reuters haber ajansı da Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberinde Ankara'daki buluşmayı doğruladı. Beyaz Saray kaynakları CIA Direktörü William Burns'ün Rus mevkidaşıyla görüşmeler yapmak için Ankara'da bulunduğunu belirtti. Kaynaklar, Burns'ün Ukrayna'daki savaşla ilgili herhangi bir pazarlık yapmayacağını ve görüşmeyle ilgili Ukrayna tarafının önceden bilgilendirildiğini söyledi.

Beyaz Saray'da aktarılan bilgiye göre CIA Direktörü Burns, Rus mevkidaşına olası bir nükleer silah kullanımının sonuçlarına ilişkin 'mesaj iletecek'.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Ankara'da yapılacağı iddia edilen görüşmeleri ne doğrulayabileceğini ne de yalanlayabileceğini belirtti.

Rusya ve ABD delagasyonları en son benzer bir görüşmeyi 10 Ocak'ta Cenevre'de gerçekleştirmişti. O görüşmenin konusunun 'güvenlik garantileri' olduğu açıklanmış ancak görüşmeden somut bir sonuç alınamamıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Rusya Ankara İstihbarat