Araç kalabalığın arasına daldı: Ölü ve yaralılar var

Almanya’nın batısındaki Muenster kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı.

Araç kalabalığın arasına daldı: Ölü ve yaralılar var

Almanya’nın batısındaki Münster kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı.

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Alman Haber Ajansı’na (dpa) yaptığı açıklamada, bir aracın yayaların arasına dalması sonucu 4 kişinin öldüğünü belirtti.

Açıklamada, ölenlerin arasında araç sürücüsünün de bulunduğu kaydedildi.

Münster polis sözcüsü Andreas Bode ise gazetecilere yaptığı açıklamada, araç sürücüsünün olayın ardından intihar ettiğini söyledi.

Alman medyasında, aracını kalabalığın üstüne süren, Alman vatandaşı şahsın psikolojik rahatsızlık geçmişi olduğu ve 'terör bağlantısıyla' ilgili işaret olmadığı belirtildi.

Araç kalabalığın arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 1

Olayın terör saldırısı olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Yaşananların terör saldırısı olduğu ihtimali üzerinde durulsa da, konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bir polis sözcüsü Münster kentinin eski şehir bölümünde operasyon yapıldığını doğruladı.

Araç kalabalığın arasına daldı: Ölü ve yaralılar var - Resim : 2

ALMAN HÜKÜMETİNDEN İLK AÇIKLAMA

Almanya hükümeti adına Twitter hesabından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ulrike Demmer, "Münster'den korkunç haberler geliyor. Kalbimiz kurbanlar ve yakınlarıyla" dedi. Demmer, olay hakkında bilgi almak isteyenlerin Münster polisinin Twitter hesabını takip edebileceğini söyledi.

Vatandaşlara bölgeden uzak durma çağrısında bulunan polis, geniş çaplı operasyon başlattı. Münster polisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ölü ve yaralılar var. Lütfen bölgeden uzak durun. Olay yerine ulaştık, daha fazla bilgi buradan duyurulacak” ifadelerine yer verildi.

Bölgeyi boşaltan polisin, olay yerini kordona aldığı ve herhangi bir patlayıcı bulunması ihtimaline karşı arama yaptığı belirtildi.

Etiketler
Almanya