Hitler'in tablolarına tek bir alıcı bile çıkmadı

Almanya'da Adolf Hitler'in imzasını taşıdıkları iddiasıyla açık artırmaya çıkarılan beş tabloyu almak isteyen çıkmadı. Müzayede, Nazi suçlarının ve tarihinin yüceltilmesi olarak eleştiri toplamıştı.

Hitler'in tablolarına tek bir alıcı bile çıkmadı

Nazi Almanyası diktatörü Adolf Hitler’in imzasını taşıyan beş tablo, Almanya’da düzenlenen tartışmalı müzayedede alıcı bulamadı. Ülkede tepki çeken açık artırmada, Hitler’in yaptığı belirtilen tabloları kimse almak istemedi.

Nazi savaş suçlularının 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yargılandığı Nürnberg kentinde, Weidler müzayede evi tarafından düzenlenen açık artırma geçen ay tartışma yaratmıştı. Hitler’in imzasını taşıdığı iddiasıyla müzayedeye çıkarılacağı açıklanan çok sayıda tablonun sahte olduğu ortaya çıkmış, savcılık makamları 63 tabloya el koymuştu.

Hitler'in tablolarına tek bir alıcı bile çıkmadı - Resim : 1

Hitler’in ve Nazi geçmişinin yüceltilmesine karşı öfke ile sahtecilik iddiaları birleşince, nihayet dün düzenlenen açık artırma beklenen ilgiyi görmedi. Hitler imzalı bir dizi manzara resmi ile kolçaklarında swastika işli olan bir rattan sallanan koltuk alıcı bulamadı. Tablolardan bir için 19 bin, bir diğeri için 45 bin euro açılış fiyatı belirlenmişti.

Hitler'in tablolarına tek bir alıcı bile çıkmadı - Resim : 2

Sahtecilik tartışmalarının ortasında kalan Weidler müzayede evi, suluboya tabloların ileri bir tarihte satılabileceğini açıklamakla yetindi.

Almanya ve Avusturya’da Hitler imzalı tabloların zaman zaman açık artırmaya çıkarılması büyük tepki çekiyor. Sanat tarihçilerinin hiçbir sıradışı değer atfetmediği bir tabloların yüksek fiyatlara satışa çıkarılması, tarihin en Nazi tarihinin yüceltilmesi olarak kınanıyor.

Hitler'in tablolarına tek bir alıcı bile çıkmadı - Resim : 3

Etiketler
Almanya Hitler Nazi