Avrupa Birliği'nden yaptırım kararı!

Avrupa Birliği, 9 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı. Kararda yaptırım kararı verilen kişilerin kimyasal silah geliştirdiği ve ürettiği iddia edildi.

Avrupa Birliği'nden yaptırım kararı!

Avrupa Birliği (AB), Suriye Bilimsel Çalışma ve Araştırmalar Merkezi (SSRC) ile Rus Askeri İstihbarat Servisi (GRU) yetkilileri dahil 9 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı.

AB Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’deki Salisbury olayıyla bağlantısı olduğu iddia edilen GRU Genel Müdürü ve Yardımcısı ile iki yetkilinin yaptırım listesine alındığı açıklandı.

Suriyeli yetkililere yaptırımı


Açıklamada, aynı zamanda kimyasal silah geliştirdiği ve ürettiği iddia edilen Suriye Bilimsel Çalışma ve Araştırmalar Merkezi’nin (SSRC) yanı sıra bu kuruluşla bağlantısı bulunduğu öne sürülen 5 yetkilinin de yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

AB ülkelerine seyahat yasağı, kişilerin ve kurumların mal varlığının dondurulmasını içeren yaptırımların kimyasal silahların kullanımı ve yayılmasını engellemeyi amaçladığı aktarılan açıklamada, AB’deki kişi ve kurumların da bu listedekilere fon aktarmasının yasaklandığı ifade edildi.

Etiketler
Avrupa Birliği Silah Şile Uygulama