Ölü sayısı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı!

Ölü sayısının 56’ya kayıp sayısının 130’a yükseldiği California'daki yangın, eyalet tarihinin en yüksek can kaybına neden olan yangını olarak tarihe geçti.

Ölü sayısı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı!

ABD'nin California eyaletinde bir hafta önce başlayan orman yangınında ölü sayısı 56'ya yükselirken, 130 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

San Francisco kentinin 280 km kuzeyindeki Paradise kasabası yangında neredeyse tümüyle yok oldu. Kayıp listesindeki isimlerin çoğu 65 yaş üzeri Paradise sakinleri.

Paradise ve çevresinde 8 bin 900’den fazla bina kül oldu, bölgeyi boşaltma talimatı üzerine 50 bin kişi de tahliye edildi.

Rüzgarın azalması ve havada nemin artmasının söndürme çalışmalarına yardımcı olmasına rağmen, geçen hafta Perşembe günü başlayan yangın dün itibariyle 55 bin hektarlık alanı etkiliyordu.

Yetkililer yangının sürdüğü alanın ancak üçte birinin çevresinde sınırlama önlemleri alınabildiğini söyledi.

Bölgede inceleme yapan California Valisi Jerry Brown, “Burası bir savaş alanı gibi” dedi. Yangın ağaçlık ve kurak aylarda iyice kurumuş olan çalılıklarla kaplı alanlarda sürüyor.

Ölü sayısının 56’ya kayıp sayısının 130’a yükseldiği yangın, eyalet tarihinin en yüksek can kaybına neden olan yangını olarak tarihe geçti.