Akdeniz'deki o adaya taşınana 275 bin TL verilecek

Akdeniz'deki Sardunya adasına taşınana 275 bin TL verilecek. Ada yönetimi 38 milyon sterlinlik bir bütçe ayırıp koşulları açıkladı. İşte bu parayı almanın şartları...

Akdeniz'deki o adaya taşınana 275 bin TL verilecek

Adeta cennet bir köşe gibi doğasıyla büyüleyen Akdeniz'deki Sardunya adasına taşınmak isteyenlere 270 bin TL ödeme yapacak. Ada yetkilileri, kırsal kasabaları gençleştirme girişimi için 38 milyon sterlinlik bir bütçe ayırdı.

Nüfus kaybını tersine çevirmeyi ve ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan planın bir parçası olarak satın alma ve yenileme işlemleri için potansiyel alıcılara 15 bin euroya kadar da ödeme yapılabilir.

HİBE YÜKSEK ANCAK KOŞULLARI BELLİ

Sardunya hükümeti, pastoral İtalyan adasına taşınmayı düşünenler için bir teşvik olarak 15.000 Euro'ya (12.700 £) kadar hibe sunuyor.

Yetkililer, insanları İtalya'nın kırsal bölgelerine çekmeye yardımcı olmayı ve ev satın alanlara önemli miktarda mali yardım sağlayarak küçük kasabalardaki ticareti desteklemeyi amaçlayan girişim için 38 milyon sterlinlik bir bütçe ayırdı.

Her şeyden önce, hibe parası yalnızca Sardunya'daki bir evin satın alınması veya yenilenmesi için fon sağlamak için kullanılabilir. Söz konusu mülk, aynı zamanda, ekonomik desteğe en çok ihtiyaç duyan kasabalar olduğundan, nüfusu 3 binden az olan bir belediyede yer almalıdır.

Hükümet bazı durumlarda maksimum 15 bin euroyu devredecek olsa da bu hibe, mülkün veya planlanan tadilatların toplam maliyetinin yarısını geçemez. Son olarak, Sardunya hükümetini tekliflerine dahil etmekle ilgilenen bir alıcı, orada tam zamanlı olarak yaşamayı planlamadıkça bunu yapamaz.

"GENÇLERİ ADAYA ÇEKMEK İSTİYORUZ''

Sardunya Adası’nın baş yetkilisi Christian Solinas yaptığı açıklamada, “Ev almayı düşünenlerin ilk evlerine yapılan bu katkılar sayesinde, Sardunya, oraya taşınacak veya bir aile kurmaya karar verecek olanlar için verimli bir zemin haline geliyor.” dedi.

Solinas, “Gençlerin kalmaya karar vermeleri ve en kırılgan bölgelerin ekonomik dokusunu geliştirmeleri için koşulları yarattık.” İfadesini kullanırken bu cazip hibeler, insanları eskiyen evler satın almaya, yenilemeye ve İtalyan kırsalındaki küçük toplulukları gençleştirmek için yeni işler kurmaya teşvik etmek için tasarlanmış ülke çapında bir programın parçası olacak. Ancak sıkı kurallarla birlikte…





Etiketler
Akdeniz Para