New York'taki 11 Eylül müzesi ekonomik sorunlar nedeniyle kapandı

New York'taki 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına açılan anma müzesi yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle kapılarını kapattı

New York'taki 11 Eylül müzesi ekonomik sorunlar nedeniyle kapandı

GERÇEK GÜNDEM - New York şehrinde yer alan 9/11 Anma Müzesi pandemi döneminde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle kapılarını kapattı.

11 Eylül terör saldırılarının 21. yıl dönümüne bir aydan kısa bir süre kalmışken pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek kapanan 9/11 Anma Müzesi faaliyetlerine çevrimiçi olarak devam edeceğini açıkladı.

Müzenin kurucu ortağı ve CEO’su Jennifer Adams müzenin faaliyetlerine devam edebilmesi için yeterli kaynaklarının olmadığını söyleyerek, “Pandeminin neden olduğu gelir kaybı da dâhil olmak üzere finansal zorluklar, fiziksel müzeyi işletmeye devam etmek için yeterli fon yaratmamızı engelliyor.” ifadelerini kullandı.

11 Eylül’de hayatını kaybedenlerin yakınlarının kişisel deneyimlerini halkla paylaşmalarını sağlayan ve terör eylemlerinde yakınlarını kaybeden ailelere destek olan 9/11 Anma Müzesi 6 Eylül 2006’da New York şehrinin Manhattan Bölgesinde açılmıştı.

Etiketler
Saldırı New York