Fransa'da Seine Nehri'nde mahsur kalan beyaz balina kurtarılamıyor: 'Hayatta kalmasını sağlamak için...'

Fransa’da Seine Nehri’nde görülen beyaz balinayı kurtarma seferberliği başlatıldı. Uzmanlar, "Nasıl besleneceği ve okyanusa nasıl yönlendirileceğini planlamaya çalışıyoruz" açıklaması yaptı.

Fransa'da Seine Nehri'nde mahsur kalan beyaz balina kurtarılamıyor: 'Hayatta kalmasını sağlamak için...'

Fransa'nın kuzeybatısındaki Seine Nehri'ne gelen bir beyaz balinayı kurtarmak için çalışmalar yürütülüyor. Genellikle kuzey denizlerinde soğuk sularda yaşayan ve yaklaşık 13 fit büyüklüğünde olduğu tahmin edilen beyaz balinanın Seine Nehri'ne nasıl geldiğinin bilinmediği açıklandı.

“HAYATTA KALMASINI SAĞLAMAK İÇİN…”

AFP'ye konuşan Eure bölgesinden yetkili, Seine Nehri'ne bir beyaz balinanın geldiğini belirterek "Hayatta kalmasını sağlamak için en iyi önlemleri belirlemek konusunda çalışmalar devam ediyor" bilgisi verdi.

“BESLENMESİ VE OKYANUSA NASIL YÖNLENDİRİLECEĞİNİ PLANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Reuters haber ajansına göre, çevre örgütü Sea Shepherd France ise söz konusu beyaz balinayı sudan çıkarmanın çok riskli olacağını belirterek "Nasıl besleneceği ve okyanusa nasıl yönlendirileceğini planlamaya çalışıyoruz" açıklaması yaptı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre; Seine Nehri'nde geçen ay bir katil balina ölü bulunmuştu, yetkililerin yönlendirme girişimlerine rağmen okyanusa geri dönüş yolunu bulamadığı için öldüğü belirlenmişti.

Etiketler
Fransa