Erdoğan duyurdu: Biden'la konuştum, bugün ya da yarın bir araya gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Madrid'de yapılacak NATO zirvesi öncesinde ABD Başkanı Biden ile konuştuğunu ve bugün ya da yarın bir araya gelebileceklerini söyledi

Erdoğan duyurdu: Biden'la konuştum, bugün ya da yarın bir araya gelebiliriz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madrid'de yapılacak NATO zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

Zirveden temel beklentimiz ittifak dayanışmasının koşulsuz biçimde ortaya konulmasıdır.

İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurularının ardından yaşanan süreç, tabiatıyla zirve bağlamında öne çıkan konulardan biri olacaktır. En başından beri Türkiye'nin hayati çıkarlarını tehdit eden PKK'nın ve her türlü uzantısının bu ülkelerde hareket etmesine mani olunmasını isteyen tutumumuzu koruyoruz.

Bugün Madrid'e gittiğimizde İsveç ve Finlandiya liderleriyle bir dörtlü zirve gerçekleştireceğiz. İsveç ve Finlandiya, NATO'ya üye olacaksa ittifakın 70 yıllık mensubu Türkiye'nin güvenlik endişelerini göze almak zorundadır.

Ukrayna konusunda müzakerelerde yaşanan en önemli ilerleme Mart ayında İstanbul zirvesinde yaşanmıştı. Türkiye, NATO misyon ve harekatlarına katkı yapan ilk 5 ülkeden biri olarak üstüne düşeni yapmaktadır.

"JOE BIDEN'LA GÖRÜŞTÜM, BUGÜN YA DA YARIN YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEĞİZ"

Biz NATO'nun 70 yıllık bir üyesiyiz. Türkiye rastgele NATO'ya katılmış bir ülke değil. Bu sabah sayın Biden'la da bir görüşme yaptık, bu akşam veya yarın bir araya gelme arzusunu iletti, biz de olabilir dedik.

Bu arada da biz dörtlü görüşmeyi Stoltenberg'le de birlikte yapacağız. Burada Finlandiya Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı olacak. Hangi noktaya geldiklerini göreceğiz. Biz kuru laf istemiyoruz, netice istiyoruz. Orta sahada top çevirmekten bıktık. Bunlar konuşuyorlar bizimle, aynı günü akşamı bu terörist başlarından birisi çıkmış İsveç devlet televizyonunda konuşuyor.

"F-16 MESELESİNDE OYALAMA TAKTİĞİ SÜRÜYOR"

F-16 meselesi hala masada. Orada da bir oyalama taktiği sürüyor. Yunanistan Başbakanı İstanbul'a geldiğinde, bundan böyle görüşmeleri bire bir yapalım diye mutabık kaldık. Aradan iki üç hafta geçti, Amerika'ya gitti. Amerika'da Senato'da yaptığı konuşmada saldırdığı yer yine Türkiye oldu.

Artık biz bunların iyice ne olduğunu, kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bize karşı 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ'nün en önemli sığınağı Yunanistan oldu. Türkiye'den kaçanlar hep Yunanistan'ı tercih ettiler. Yunanistan, bu teröristleri el bebek gül bebek besledi. Bunları artık biz yutmuyoruz.

MİÇOTAKİS'LE GÖRÜŞME

Miçotakis'le ikili bir görüşme yapmam mümkün değil. Bunu zaten açıkladım. Artık Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik bir toplantı yapmamız mümkün değil. Bitti o iş. O kapıyı kapattık. Bundan sonra kendilerine çeki düzen verecekler.

NATO'da paydaşımız olan Fransa'nın çimento fabrikasının, Lafarge'ın yatırımlarıyla mağaralar yapıldı. Yerin altında evler kuruldu.

Artık biz bunları tanıyoruz. Bunları da peyderpey gündeme getirmenin gayreti içerisinde olacağız.

Etiketler
NATO